Haberler

Vezirköprü'de Sergi Açılışları Başladı

Samsun'un Vezirköprü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen 2007-2008 Eğitim-öğretim Dönemi Meslek Edindirme Kurslarının Sergi Açılışları ve Belge Törenleri Başladı.

Samsun'un Vezirköprü İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi meslek edindirme kurslarının sergi açılışları ve belge törenleri başladı.

Sergilerin açılış törenlerine İlçe Kaymakamı Adem Arslan, Narlısaray Beldesi Belediye Başkanı Ali İhsan Üzel, Göl Belde Belediye Başkanı Ahmet Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve okul idarecileri katıldı. İlçenin Narlısaray Beldesi, Saraylı Mahallesi, Karanar ve Saraycık köyleriyle başlayan sergi açılışları, diğer köylerle devam edecek.

İlçe Kaymakamı Adem Arslan, sergi açılışlarında yaptığı konuşmalarda eğitimin önemine değinerek, çocukların garanti altına alınmasının ancak okutmakla mümkün olacağını, geleceğin annelerinin eğitimli olması, kız-erkek ayırımına meydan verilmeden her çocuğun okutulması gerektiğinin altını çizdi. Arslan, "Mesleki beceri kazandırmak amacıyla düzenlenen kursların katılımını ve branş sayısını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle daha önceden halk eğitim sergisinin açılmadığı köyleri tercih etti. Bu sergiler sayesinde bir kez daha ziyaret etme imkanı bulduğumuz köylerimizin hem sorunlarını hem de oralarda yaptığımız çalışmaları görme imkanı da bulduk. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içinde 36 değişik branşlarda 372 kurs açarak 3 bin 874 kadın ve 2 bin 942 erkek olmak üzere toplam 6 bin 816 kişi kurslarımıza katıldı. Önümüzdeki yıllarda kurs ve kursiyer sayısını artırmak istiyoruz" dedi. Arslan, teknoloji çağında köylerde bilgisayar kursunun açılmasıyla bilgisayar kullanımının yaygınlaşacağını da kaydetti.

Vezirköprü'de 42 köyde açılan makine nakışı, yorgan ve giyim kurslarına katılan 900 kursiyer, belge alacak.

(ŞU-SA) 25.04.2008 19:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title