Haberler

Vestel City'in Yeni Projeleri Basına Tanıtıldı

Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Birgül, Vestel Grubu Olarak Beyaz Eşya ve Elektronik Dışında Savunma Sanayi, Sağlık ve Alternatif Enerjiler Olmak Üzere Üç Konuya Daha Ağırlık Verdiklerini Söyledi.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Birgül, Vestel Grubu olarak beyaz eşya ve elektronik dışında savunma sanayi, sağlık ve alternatif enerjiler olmak üzere üç konuya daha ağırlık verdiklerini söyledi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Vestel City'de düzenlenen toplantıyla firmanın yeni projeleri basına tanıtıldı. Basın toplantısında Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Birgül, İcra Kurul üyesi İzzet Güvenir ve Vestel Elektronik Üretimden Sorumlu İcra Kurul üyesi Özer Ekmekçiler, hazırlanan projeler ve geleceğe dönek projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Birgül, Vestel Grubu olarak beyaz eşya ve elektronik dışında üç konuya daha ağırlık verdiklerini belirtti. Bunların savunma sanayi, sağlık ve alternatif enerjiler olduğunu söyleyen Birgül, özellikle savunma sanayisinde çok yüksek teknolojilerden oluşan işler yapıldığını, ABD'ye de ciddi miktarda savunma sanayi yazılımı ihraç ettiklerini kaydetti. Sağlık sektöründe de hastane işletimleriyle ilgili yazılımlar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Ömer Birgül, özellikle hastane işletim sistemini kağıtsız hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Alternatif enerjiler konusunda da yakıt pilleriyle ilgili ürünlerin laboratuvar aşamasının bittiğini ifade eden Birgül, "Bunun dışında güneş, hava, su, rüzgar kombinasyonlarıyla hayal bile edilemeyecek ürünlerin proje aşamasındayız" dedi.

Vestel İcra Kurulu üyesi İzzet Güvenir de, Vestel City'nin kurulduğu günden bu yana gelişimine değindi. Vestel City'nin 2000-2007 yılları arasında hızlı bir büyüme yaşadığını kaydeden Güvenir, bu sayede Manisa'da işsizlik sorununun büyük ölçüde çözümlendiğini belirtti. Beyaz eşyadan sorumlu olan Güvenir, "Vestel, 1999 yılında buzdolabı üretimine başladı. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın olarak devam etti. Buzdolabında üretim 2000 yılında 200 bin iken, bugün 2.5 milyon üretim yapıyor. Üretilen çamaşır makinesi 49 bin iken, bugün 1 milyon 750 bin oldu" diyerek şirketin satışının 45 milyon dolardan 1 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

Toplantıda konuşan Vestel İcra Kurulu üyesi Özer Ekmekçiler ise, Vestel'in geçmişten bugüne televizyon üretiminde 30 katlık bir büyüme yaşadığını dile getirdi. Özellikle ihracattaki büyümeye dikkat çeken Ekmekçiler, "Hikaye 1994'te Zorlu Grubu'nun Vestel'i satın almasıyla başladı. 360 bin televizyon üretiliyordu. 12 sene sonra 11.1 milyonluk bir büyüme kaydettik. 30 katlık bir artış söz konusu. Türkiye'nin ilk televizyon ihracatını Vestel yaptı" diyerek Avrupa'da 100 ülkeye ihracat yaptıklarını vurguladı.

Toplantı, Vestel Cıty'nin basın mensuplarına gezdirilmesiyle son buldu.

(Mİ-YB-YK-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title