Haberler

Vestel Avrupa'nın Tek Dijital Yayıncılık Fuarı Angacom'a Katıldı

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Köln kentinde 33 ülkeden 440 firmanın katılımıyla düzenlenen, Avrupa'nın tek dijital yayıncılık fuarı AngaCom'da Vestel, yeni ürünlerini tanıttı. Vestel standında set üstü kutular ve Android tabanlı set üstü kutu platformları ön plana çıktı. Vestel standında set üstü kutuların yanı sıra smart center ve multi screen uygulamaları, skype üzerinden görüntülü görüşme yapma özelliğine sahip akıllı TV'ler en çok dikkati çeken ürünler arasında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, set üstü kutu ürün grubunda Avrupa'daki TV operatörleri ve yayıncılarıyla anlaşmalar yaparak proje bazlı ürün geliştirdiklerini belirterek, "İhracatının yüzde 70'ini elektronik ürün kategorisinde gerçekleştiren Vestel, 2012 yılında set üstü kutu satışlarında bir önceki yıla oranla yüzde 21 artış yakaladı. 2013 yılında dijital kutu özelinde 45 milyon avro ihracat hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Vestel'in TV üreticilerini, uygulama geliştiricileri, reklam ajansları ve diğer çözüm ortaklarını buluşturan Smart TV Alliance'a sponsor üye olarak ilk ve tek Türk şirketi olduğunu da hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Daha zengin içerik ve servis sunmak adına Smart TV Alliance birliğinde yerimizi aldık. Bu üyelik sayesinde Vestel'in akıllı televizyonları kullanıcılara daha fazla uluslararası içerik sunabiliyor. Böylece en zengin yerli içeriğe sahip Vestel Smart TV, uluslararası içerik açısından da uzak ara öne geçti. Smart Alliance'ın üyesi olarak aynı yaklaşımı set üstü kutu üretimimizde de başarıyla devam ettireceğiz. Dijital set üstü kutularımızı da akıllı ürün ailemizin bir parçası haline getireceğiz. Gelecek dönem için Ultra HD yayın formatına uygun yeni set üstü kutu üzerine çalışıyoruz."

AngaCom fuarının Vestel'in dijital ürün sektöründeki ihracat bağlantılarını geliştirmesi için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Turan Erdoğan, "2012 ve 2013 yılında set-üstü kutu projeleri için Kosova, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan, Ruanda ile işbirliği yapmaya başladık. Bu yıl içerisinde Doğu Avrupa, Balkan ülkeleri, Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'daki operatörlerle işbirliğine başlamayı hedefliyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Vestel Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title