Haberler

Vesob ve Meksa Vakfı'ndan Ortak Basın Açıklaması

Van Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (Vesob) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Can ile Mesleki Eğitim Hizmetleri ve Küçük Sanayı Destekleme Meksa Vakfı Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Proje Başkanı Mehtap Tanrıverdi, Ortaklaşa Düzenledikleri Kurstan Esnaf ve Sanatkarlarının Bilgisinin Olmadığı Yönündeki Sözlerinin Gerçeği Yansıtmadığını Belirttiler.

Van Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Can ile Mesleki Eğitim Hizmetleri ve Küçük Sanayı Destekleme MEKSA Vakfı Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Proje Başkanı Mehtap Tanrıverdi, ortaklaşa düzenledikleri kurstan esnaf ve sanatkarlarının bilgisinin olmadığı yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında, Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael'ın konuyla ilgili iddialarını cevaplandırdılar. MEKSA hizmet binasında düzenlenen ortak basın açıklamasında ilk olarak açıklama yapan VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Can, çözümün değil, sorunun parçası olmayı hayat ilkesi haline getirenlerin olduğunu işaret ederek esnaf ve sanatkarlar için ürettikleri hizmeti bazı çevrelerin hayal edemediğinden kıskançlık krizine girerek karalamayı tercih ettiğini ifade etti. VESOB ve MEKSA işbirliği ile ücretsiz olarak 300 kişiye yönelik düzenlenen eğitim çalışmasıyla ilgili gelişmeler hakkında 1 Kasım 2006 tarihinde Birlik Başkanlar Kurulu toplantısıyla kamuoyu ile paylaştıklarını kaydetti. Can, 5 Aralık 2006 tarihinde de MEKSA Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Proje Başkanı Mehtap Tanrıverdi ile yaptıkları basın toplantısında Bilgisayar Operatörlüğü, İngilizce ve Diksiyon kurslarının eğitim çalışmalarına start verdiklerini açıkladıklarını ifade etti. Can, "İlk olarak açtığımız bu üç kursumuza katılmak isteyen üyelerimizin 8 Aralık 2006 tarihine kadar VESOB Eğitim Birimi'ne ve MEKSA Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Proje Başkanlığı'na müracaat etmeleri gerektiğini esnaflarımızla paylaştık. Ayrıca kurslarımızı duyurmak, esnaf ve sanatkarlarımızın katılımını sağlamak için de el ilanı dağıttık. Son olarak da düzenlediğimiz bir basın toplantısıyla yeterli kursuyer sayısına ulaşan Bilgisayar Operatörlüğü ile İlgilizce kurslarımızı başlattığımızı duyurmuştuk" dedi.

Can, VESOB'a bağlı oda başkanlarına, yöneticilerine, teşkilatta çalışan personele yönelik düzenledikleri eğitim seminerlerinin ihtiyaç duydukları alanlarda ve zamanlarda devam edeceklerini, esnaf ve Vanlılara zarar veren bu tür açıklamalarla hiç bir zaman kendilerini hizmet etmekten alıkoymayacaklarını da vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan MEKSA Vakfı Van Hizmet Meslekleri Eğitim Merkezi Proje Başkanı Mehtap Tanrıverdi ise 12 Ocak 2007 tarihinde kendisini ziyarete gelen Demirciler, Tornacılar, Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael'in, şifai olarak talep ettiği bilgilerin verildiği ve 3 saat süren görüşme neticesinde verilen bilgiler için teşekkür ederek ayrıldığını kaydetti. Birlikte çektirdikleri ve bugün basında yer alan fotoğrafın Karael'ın isteği üzerine hatıra olarak çektirdiğini vurgulayan Tanrıverdi, hiç bir siyasi oyuna gelmeyeceklerini anlattı. Tanrıverdi, "Biz burda hiç bir kişisel çıkara alet olmadan 3 yılda 900 kişiye kurs verdik. Bir eğitimci olarak artık işimi yapmak istiyorum. Kurum ve eğitim merkezimizle uğraşmasınlar. Artık son noktaya geldik. O kadar çok köstek olanları gördüm ki destek olmalarını da istemiyorum. Atılacak her türlü çamur ve çıkar çatışmasında hakkımı kesinlikle yasal yollarla arayacağım" şeklinde konuştu.

(ŞA-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title