Haberler

"Vergi ve ekonomi paketi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Güncelleme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "vergi ve ekonomi paketi"ne ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam ediliyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer başkanlığında toplandı.

Komisyonda dün 21 maddesi kabul edilen AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bugün kalan maddelerinin görüşmelerine başlandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, usul tartışmaları sırasında CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener'in kendisine yönelik "sadece kanun teklifinin gerekçesini okuduğu ve içeriğinden haberdar olmadığı" iddiasına şöyle yanıt verdi:

"Bilmediğim bir şey yok ki. Sordun da söylemedik mi? Garo diyor ki; 'Meclis'e, vekile itibar kazandıralım'. Sen de vekili itibarsızlaştırmak için 'bilmiyor' gibi bir şey söylüyorsun. Niye bilmeyelim? Biz, köyden geldik diye bir şey bilmiyor değiliz, hepsini biliyoruz. Senin kadar biz de biliyoruz elbette. Okumadan da söyleyebiliriz. Sen sanki ezberlemişsin? Emeğe yazık. Malatyalıyız diye köyden geldik diye bu kadar üzerimize gelmeyin. Biz, Ankara'da yetişmedik. Siz, hocasınız tamam. Biz de tabanda yetiştik."

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Rus rublesinin değer kayıplarını geri aldığını, savaş başladığında doların 13 lira 50 kuruşken, şu anda 14 lira 70 kuruş olduğunu söyledi.

Paylan'ın, "Dünyada savaş sebebiyle değer kaybeden tek para Türk lirası" iddiasına, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Paylan'ın, AK Parti'li vekillere "Takip etmiyorsunuz, anlamazsın sen" diyerek cevap vermesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Bunun üzerine söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yaklaşık 4 yıldan beri HDP'li Paylan'ın üstenci, kibirli, sesini yükselterek konuştuğunu belirterek, "Dünyada her şey sütliman sadece Türkiye'de bunlar varmış gibi muhalefet yapacaksınız. İşte bu muhalefetin karşılığı 20 yıldan beri sandıkta alınıyor. Siz, bu şekilde, bu kafayla devam edin, inşallah 2023'te halkımız sandıkta bunun değerlendirmesini yapacaktır. Sayın Paylan'ın hakaretvari konuşmalarını da kınadığımı ifade etmek istiyorum." karşılığını verdi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in, görüşmeler devam ederken yaptığı konuşmada "Anketlerde, 'Bu ekonomik problemi kim çözer' denildiği zaman yüzde 40'a yakını 'Recep Tayyip Erdoğan' diyor. Yüzde 10-5 civarı arası 'Kemal Kılıçdaroğlu' diyorlar." ifadelerine yer vermesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in "Sizin cumhurbaşkanı adayınız kim?" şeklindeki sorusuna, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili Ekonomi Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title