Haberler

Vergi Borçlusu Esnafa Blokaj Uygulaması Kaldırıldı

Maliye Bakanlığı'nca Başlatılan ve Mükelleflerin Vergi Borçlarının Banka Hesaplarında Bulunan Mevcutlarının Haciz Yoluyla Tahsil Edilmesi Uygulaması Son Buldu.

Maliye Bakanlığı'nca başlatılan ve mükelleflerin vergi borçlarının banka hesaplarında bulunan mevcutlarının haciz yoluyla tahsil edilmesi uygulaması son buldu.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan açıklamada, GTO yönetiminin, uygulama ile ilgili  üyelerden gelen şikayetler üzerine TOBB nezdinde girişim başlattığı,  TOBB ile yapılan yazışmalarda uygulamanın iş dünyasında yarattığı  sıkıntılar dile getirilerek, bu yanlış uygulamanın bir an önce  sonlandırılması yönünde Maliye Bakanlığı ve Bankalar Birliği nezdinde  girişimde bulunulması istendiği belirtildi.

GTO'nun TOBB nezdinde başlattığı bu girişimin ardından Birlikten yapılan  yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulduğu ve  bu girişimler sonucu uygulamaya son verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, üyelerden konuda şikayetler gelmeye devam etmesi  halinde Birliğin ivedilikle uyarılması istendiği ifade edildi.

Öte yandan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı  Cemalettin Sarar da, Maliye Bakanlığının takipli vergi borcu bulunan  mükelleflerin bankalardaki hesaplarını bloke etmesi yönünde başlattığı  uygulamaya bugün itibariyle son verildiğini bildirdi.

Sarar, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanlığının bu uygulamasının  piyasalarda tedirginlik yarattığını belirterek, söz konusu sıkıntıyı  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde girişimlerde  bulunarak ilgililere bildirdiklerini kaydetti. Yoğun görüşmeler sonucu uygulamanın kaldırıldığı bilgisinin bugün itibariyle kendilerine ulaştığını ifade eden Sarar, artık mükelleflerin  banka hesaplarına bloke konulmayacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title