Haberler

Venice Simplon Orient Express Yarın Türkiye'de

Paris'ten 30 Ağustos'ta hareket eden Venice Simplon Orient Express, yarın Türkiye'ye gelecek.

Paris'ten 30 Ağustos'ta hareket eden Venice Simplon Orient Express, yarın Türkiye'ye gelecek.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  30 Ağustos'ta Paris'ten hareket eden Venice Simplon Orient Express, Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden yarın İstanbul'a ulaşacak. Çerkezköy-Halkalı arasında devam eden yol çalışmaları nedeniyle yarın Ispartakule'ye varması beklenen trenin yolcuları Sirkeci Garı'na otobüslerle aktarılacak.

Ispartakule'den 6 Eylül Cuma günü hareketle Bükreş, Sinai, Budapeşte ve Viyana üzerinden Venedik'e ulaşacak tren, 8 yataklı vagon, 2 salon vagonu, 1 bar vagonu, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere 15 vagondan oluşuyor. Trenin geliş ve dönüş seferlerinde 80'er yolcu olmak üzere 160 yolcu seyahat ediyor.

Venice Simplon Orient Express'in bir gelenek haline gelen Türkiye'ye yönelik seferleri, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Agatha Christie'den Alfred Hithcock'a kadar birçok ünlüye ilham kaynaklığı yapmış olan Orient Express, 1883 yılından beri sefer yapıyor. Yugoslavya'da meydana gelen olaylar öncesinde Türkiye'ye birkaç kez gelen tren, 1998 yılından beri her eylülde İstanbul'a sefer yapıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Bükreş Viyana Paris Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title