Haberler

Venezüella İsrail Elçisini Sınır Dışı Etti, Şili İlişkileri Askıya Aldı

Güncelleme:

İsrail'in günlerdir havadan ve denizden düzenlediği Gazze saldırısını kara operasyonuna dönüştürmesinin ardından Venezüella İsrail Büyükelçisini sınır dışı ederken, Şili ise İsrail ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı.

EN SERT TEPKİ VENEZÜELLA VE ŞİLİ'DEN

Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili ilk açıklamalar Türkiye, Fransa ve İngiltere'den geldi. Türkiye kaygısını dile getirirken, Fransa ve İngiltere 'orantılı güç' vurgusu yaptı. İsrail'in Gazze'ye kara harekatının başlamasıyla en sert tepki iki Güney Amerika ülkesinden geldi. Venezüella, İsrail Büyükelçisini sınır dışı etti, Şili ise İsrail ile bütün ticari ilişkilerini kestiğini duyurdu.

FRANSA

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise harekatın endişeyle karşılandığı belirtilerek, İsrail'e ölçülü hareket etme çağrısında bulunuldu. Açıklamada, yeni kayıpların engellenmesi için sivillerin korunmasının esas olduğu kaydedildi. Ayrıca Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un yarından itibaren bölgeye intikal ederek ateşkesi desteklemek için gerekli çabayı göstereceği kaydedildi.

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da açıklamasında, Hamas'a İsrail'e yönelik füze saldırılarına son vermesi için günlerdir çağrıda bulunduklarını anımsatarak, "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır ama bunu yaparken orantılı davranmak durumundadır ve sivil ölümleri en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmalıdır" ifadelerini kullandı. Hammond ayrıca, tüm taraflarda, kan dökülmesine son verecek kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve sorunun müzakere yoluyla çözülmesi iradesini görmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

İsrail Fransa Gazze Şili Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (280)

eyüp:

bravo Venezuela ve şili...Müslüman ülkeler biraz olsun utanmıyor mu?...yazıklar olsun...hepsi abd İsrail uşağı olmuş...

51
0
yanıtYanıtla
Adilhan:

TAYYİP ERDOĞAN EĞER SAMİMİYSEN DEVLET ELİYLE BÜTÜN İSRAİL MALLARINA BOYKOT UYGULA. BİZ 80 MİLYONLUK DEVLETİZ. İSRAİL MALLARI OLMADAN DA AYAKTA DURURUZ HATTA YERLİ ÜRETİM GÜÇLENİR.BUNU YAPAMIYORSUN SADECE KONUŞUYORSUN. SEN DEVLETSİN BİŞEYLER YAP

43
0
yanıtYanıtla
cizreli:

Dinsiz-kominist dediğiniz ülkeler en büyük tepkiyi göstermişler. Sözüm müslüman Türk ve Arap ülkelerine SİZ NERDESİNİZ...

41
0
yanıtYanıtla
Atilla Cenk:

TÜRKIYE VE ISLAM BIRLIGI VENEZÜELLA VE ŞİLİ''lin TIRNAGI dahi olamaz demektir.Adamlar insanliga önem veriyor inanca degil yapilanlarin ne denli haksiz oldugun u Dünya görüyor ve seyrediyor.BU iki devleti yüekden kutlarim.

40
0
yanıtYanıtla
aaai.ahmet72@hotmail.com:

aynen katılıyorum.biz sözde müslümanlar bir şili bir venezuella bile olamadık

yanıt0
yanıt0
yuh ki ne yuh:

adamsın venezüella yönetimi.müslüman oldugunu soyleyen devlet başkanlarına yuh yuh yuh.

40
0
yanıtYanıtla
Mücahit:

Küba Soma faciamızda 3 gün yas ilan etti.Şilide aynı şekilde.Severim bu 2 ülkeyi.

39
0
yanıtYanıtla
sema karatay:

ŞEREFSİZ GEZİCİLER NEREDESİNİZ....GAZZE OLAYINIDA PROTESTO ETSENİZ YA DİNSİZ LER.............

22
16
yanıtYanıtla
RABOŞasdfgh@hotmail.com:

12.07.2014 CUMHURBAŞKANLIĞI ENFORMASYON..SN.Abdullah Gül, Ankara''''daki Mısır Büyükelçiliği''''ne çektiği ''''Sisi''''ye hitaben kutlama'''' telgrafında iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin her zaman devam etmesi temennisinde bulundu. Abdullah Gül''''ün mesajında ''''Dost ve kardeş Mısır halkı için barış istikrar temenni edilirken iki ülke halkları arasında yüzyıllardır süren barış ve kardeşliğin devam etmesi'''' dileklerine yer verildi.

yanıt0
yanıt0
selim:

Tam da seçim öncesi bu utanç olmadı şimdi. Bence şili ve venezuellayı paralel yapı idare ediyor bu haber sansürlenmeliydi. Biz israile giden jet yakıtlarını ülkemiz hava sahasından geçirmeye devam edelim.

32
2
yanıtYanıtla
Tüm 280 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title