Haberler

Venezuela'daki Gösteriler

Binlerce kişi Maduro hükümetini protesto ederken, yönetim yandaşları da sokaklardaydı.

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta yaklaşık iki hafta önce başlayan yönetim karşıtı gösteriler sürerken, Devlet Başkanı Maduro ve hükümetini destekleyenler de sokaklara döküldü.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 10 aylık yönetimini protesto eden on binlerce kişi başkentte gösteri düzenledi. Göstericiler, Maduro'ya ülkenin sorunlarını çözemiyorsa görevi bırakması çağrısında bulundu.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Maduro yandaşları da kentin bir başka bölgesinde üzerlerinde kırmızı tişörtler ve beyzbol şapkalarıyla eylem yaptı. Eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in resimlerini taşıyan göstericiler, sloganlar ve müzik eşliğinde devlet başkanlığı sarayının bulunduğu bölgeye yürüdü.

Venezuela'da geçen günlerde zaman zaman şiddete dönüşen gösterilerin diğer kentlere de sıçramasının ardından, bugün düzenlenen toplantı ve yürüyüşlerin nispeten sakin geçtiği ifade edildi.

Venezuela'da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Nicolas Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hugo Chavez Venezuela Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title