Haberler

Venezuela'da Hükümet Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun istifasını isteyen binlerce kişi gösterilerine devam etti.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun istifasını isteyen binlerce kişi gösterilerine devam etti.

Caracas'ta Maduro'nun istifasını ve seçime gidilmesini talep eden binlerce göstericiye polis, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Venezuela bayrakları ve Maduro karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler, gazdan etkilenmemek için yüzlerini kapattı. Protestocular zaman zaman polise taş attı.

Elinde "Diktatörlüğe hayır" pankartı taşıyan 67 yaşındaki Maria Guedez, "Bu insanlara, onları istemediğimizi söylemek için sokağa çıkmalı ve savaşmalıyız." dedi.

Güvenlik gerekçesiyle birçok metro istasyonun kapatıldığı şehirde yürüyerek toplanan halk, polisin kullandığı biber gazı ve plastik mermilerden etkilendi.

Ülkenin popüler şarkıcılarından "Nacho" olarak bilinen Miguel Ignacio Mendoza da gazdan etkilendi. Nacho, "Polis şiddeti medyanın uydurması değil. Bunu ispatlamak için buradayım." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Nestor Reverol, 18 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, ülke çapında güvenlik güçlerinin görevlendirilmeye devam edeceğini bildirdi.

Ayrıca Reverol, "Bolivarcı hükümet, halkımızın huzur ve refahını sağlama taahhüdüne bağlığını koruyor." diye konuştu.

Muhaliflerin yoğun baskısı altındaki Devlet Başkanı Maduro, Latin Amerika'daki sol koalisyonların oluşturduğu toplantıya katılmak için bulunduğu Küba'da, gösterilerden Washington yönetimini sorumlu tutarak, "Venezuela'da şu anda bir darbeyle karşı karşıyayız ve tabii ki yeniyoruz. Ancak kalkışma, dış mihrakların çıkarlarına bağlı olan oligarşik yapıdan geliyor." dedi.

Kongre Başkanı Julio Borges, "Venezuela'da barış olacak, tek yol bu." açıklamasında bulundu.

Sosyalist Parti Lideri Diosdado Cabello da sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, muhalefet üyelerini kastederek, "Barış isteyen çoğunluğa, şiddet ve terör dayatanlar hukuk karşında eylemlerinin sonuçlarına katlanmalıdır. Dokunulmazlık bir yere kadar." ifadesini kullandı.

Muhalefet, ülkede insanların aileleriyle vakit geçirdiği Paskalya haftasında, "Plaj planlarınızı bir taraf bırakıp hükümete baskı uygularken biraz güneşlenin." çağrısında bulunmuştu.

Muhalefet lideri Henrique Capriles'e, cuma günü verilen 15 yıl boyunca devlet başkanlığı seçimlerine katılmaması kararı hafta sonu protesto edilmişti. Protestolarda 17 kişi yaralanmıştı.

Capriles, ülkede devam eden hükümeti protesto gösterilerinin arkasındaki isim olarak görülüyor.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'ta aldığı kararla, Kongrenin, mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediği gerekçesiyle yasama organının yetkilerini üzerine almıştı.

Muhalefet, bu kararın ülkeyi diktatörlüğe giden ve dönüşü olmayan yola soktuğunu savunurken, başkent Caracas'ta halk sokaklara dökülmüştü.

Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Buna rağmen halk, erken seçim talebiyle protesto gösterilerini sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Venezuela Miguel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title