Haberler

Venezeula-ispanya Arasında Gerilim

Şili'de Düzenlenen 17. İbero-latin Amerika Zirvesi'nde Eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'ı 'Gerçek Bir Faşist' Diye Adlandıran ve İspanya İşverenler Örgütü Konfederasyonu'nu da 2002 Yılında Venezulea'da Kendisine Karşı Yapılan Darbe Girişimini Desteklemekle Suçlayan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Sözleri, İspanya ve Venezuela Arasında Büyük Gerginliğe Yol Açtı.

Şili'de düzenlenen 17. İbero-Latin Amerika Zirvesi'nde eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'ı ''gerçek bir faşist'' diye adlandıran ve İspanya İşverenler Örgütü Konfederasyonu'nu da 2002 yılında Venezulea'da kendisine karşı yapılan darbe girişimini desteklemekle suçlayan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in sözleri, İspanya ve Venezuela arasında büyük gerginliğe yol açtı.

Zirve kapsamında bugün düzenlenen bir toplantı sırasında konuşurken eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için yine ''faşist'' yakıştırmasını yapan Chavez'e ilk tepki İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'dan gelirken, eliyle işaret ederek ''kes sesini'' diyen İspanya Kralı Juan Carlos, toplantı salonunu terketti.

Chavez'in, sözlerinden sonra araya giren Zapatero, Aznar'ın İspanyol halkının demokratik bir seçimiyle göreve gelmiş başbakan olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title