Haberler

Velilerin 'Boş Ders' İsyanı

Güncelleme:

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Sazlıkbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda bazı öğretmenlerin okula gelmemesi nedeniyle derslerin boş geçmesine veliler tepki gösterdi.

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Sazlıkbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda bazı öğretmenlerin okula gelmemesi nedeniyle derslerin boş geçmesine veliler tepki gösterdi.

Korkut İlçesi'nde 350 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Sazlıkbaşı Köyü İlköğretim Okul'nda, öğretmen sorunu yaşanıyor. 12 kadrolu öğretmenin görev yaptığı okula müdür ve 3 öğretmenin dışında kimsenin gelip gitmediğinden şikayet eden veliler, derslerin boş geçtiğinden yakındı. Çocuklarının derste olması gerektiği saatlerde okul bahçesinde oynadıklarını belirten veliler, öğretmenlerin görevlerine başlamamasını protesto ettiler. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Akın, "Okul açıldığından bu yana 3 öğretmen ve müdür sürekli okula geliyor. Çocuklar ders yerine okul bahçesinde zamanlarını harcıyor" dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

25.09.2012 tarihinde yerel gazetelerde ve ulusal basında çıkan, Muş İli Korkut İlçesi Sazlıkbaşı Köyü İlkokulu – Ortaokulu ile ilgili, Okul Aile Birliğinin vermiş olduğu demeçler, Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak tarafımdan bizzat takip edilmiş, basında çıkan haberlerin varsayımlar üzerinden hareket edilerek yanlış bilgilerle kamuoyunu bilgilendirdikleri görülmüştür.

Belirtilen okulumuzda ilk ve ortaokulda toplam anasınıfları ile birlikte 292 öğrencimizin bulunduğu, derslik yetersizliğinden dolayı ikili eğitim yapıldığı, 5-6-7-8. Sınıflar sabah grubunda, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce olmak üzere 5 Branşta eğitim verilmektedir. Sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Branşı eksiktir. Bu branş da diğer öğretmenler tarafından giderilmektedir. Öğlen grubunda ise iki tane 1. Sınıf, bir tane 2. Sınıf, bir tane 3. Sınıf ve bir tane 4. Sınıf olmak üzere 5 sınıf öğretmeni hizmet vermektedir.

Sınıf öğretmenlerimizden ikisi alan değişikliği dolayısıyla tayin isteğinde bulunmuş,21.09.2012 tarihinde okuldaki görevlerinden ayrılmışlardır. Aynı gün Eğitim Fakültesi mezunu olan iki tane ücretli öğretmen bunların yerine görevlendirilmiştir ve eksik olan öğretmenlerin yerine göreve başlatılmıştır. Aynı gün iki sınıf öğretmenimiz ise rahatsızlıkları nedeniyle rapor almışlardır.Öğretmenlerimizin bu yer değişikliği hareketliliğinden dolayı eğitim öğretim konusunda hassas olan bazı velilerimiz olaya tepki göstermiş, basın yanlış bilgilendirilmiştir.

Belirtilen Sazlıkbaşı köyümüz, çok zeki ve yetenekli öğrencileri olan velilerin de her konuda okula, okumaya ilgisi olan bir köyümüzdür. Bu köyün hiçbir öğretmeni görevlendirme ile başka bir yere alınmamıştır, alınmayacaktır. Beş branş, Altı sınıf, iki anasınıfı olmak üzere 13 öğretmenimiz görevinin başındadır. İlçe Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm imkanlarını kullanarak belirtilen okulumuzun yaz aylarında boya badana ve tüm bakımlarını yaptırmış, eğitim öğretimi hazır hale getirmiştir.

Sazlıkbaşı Köyümüz büyük bir köy olup, eğitimli insan sayısı ve okur yazar oranı yüksek olan bir köydür. Duyumlarla yanlış bilgilerle, varsayımlarla hareket edilerek basına bilgi verilmesi doğru değildir. Bakanlığımız tüm köylerimize olduğu gibi bu köyümüze de normuna uygun olarak atama yapmıştır.444 Sayılı yasa ile taşrada özellikle büyük köylerimizin bulunduğu okullarda fiziki yetersizliklerden dolayı ikili eğitim yapılmakta bu konuda öğrenci yoğunluğundan dolayı bazı sıkıntılar yaşanmaktadır.Basının velilerimizin halkımızın eğitim konusunda elele verip bu tür küçük sıkıntıları aşmamız daha kolay olacaktır. Şimdiden eğitime destek veren tüm basın ailesine, velilerimize, eğitim camiasına teşekkürlerimizi sunar, kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek isteriz.

Saygılarımızla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akın Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title