Haberler

Velilere Karne Uyarısı

Hakkari Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü Psikolojik Danışman Sıtkı Kuru, Yaklaşan Yarıyıl Tatilinde Karne Heyecanı Yaşayacak Öğrenci ve Velilerine Seslenerek, Kötü Karnenin Hayatın Sonu Olmayıp, Güzelliklerin Başlangıcı Olabileceğini Bildirdi.

Hakkari Özel Hatice Avcı Koleji Müdürü Psikolojik Danışman Sıtkı Kuru, yaklaşan yarıyıl tatilinde karne heyecanı yaşayacak öğrenci ve velilerine seslenerek, kötü karnenin hayatın sonu olmayıp, güzelliklerin başlangıcı olabileceğini bildirdi.

Sıtkı Kuru, tüm öğrenci, öğretmen ve velileri karne heyecanının sardığı bu günlerde derslerinde başarılı olan öğrencilerin karnelerini alıp ailelerine götüreceğini sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Kuru, sınavlarda düşük not almış, zayıfı veya zayıfları olan öğrencilerin ise karnelerini ailelerine nasıl göstereceğini kara kara düşünmekte olduğunu belirterek, "Bu durumda yapılması gereken en önemli davranış, zayıfı-zayıfları olan kısaca istenmeyen bir karneye sahip öğrenci ve veli, gerçeği görmede kendilerine çeki düzen vermede bunu bir fırsat bilmelidir. Yoksa cezalar bağırmalar, tehditler bir işe yaramaz sadece çocuğunuzla olan ilişkileriniz bozulur. Bu tabloyu olumluya çevirmek için öncelikle velinin çok sabırlı ve anlayışlı olması gerekiyor. Velinin çocuğunu daha önceden takip edip sınıf rehber öğretmeni ve ders öğretmenleri ile sürekli görüşüp durumu hakkında bilgi sahibi olsaydı böyle bir sürprizle karşılaşmazdı. Bu durumda suçlu arama yerine başarısızlığı başarıya nasıl dönüştürülebileceği incelenmeli ve yapılması gerekenler ortaya konulmalıdır. Kötü bir karne hayatın sonu değildir, hatta güzelliklerin başlangıcı olabilir. Yeter ki, olayları doru değerlendirelim. İstenmeyen karne sahibi kişilerin olumsuz durumunu olumluya çevirmek için veliye ve öğrenciye bazı görevler düşmektedir" dedi.

Velinin yapması gereken görevlerin, olayı sabır ve anlayışla karşılaması olduğunu da belirten Sırrı Kuru, öfkeli ve kontrolsüz söz ve davranışlardan sakınmalarını istedi. Kuru, "Çocuk bizim çocuğumuzdur, onu şartsız sevmeli ve bunu çocuğumuza hissettirmeliyiz. Veli olarak ikinci dönem için plan yapmalıyız. Öğrencimizin planlı olmasına düzenli ders çalışmasına yardımcı olmalı ve durumunu sürekli okulda takip etmeli. Öğrencinizi kendinizle, kardeşleriyle ve arkadaşları ile asla kıyaslamayın. Başarılı olacağına inanın ve bunu hissettirin. Öğrenci ise, öncelikle bu başarısızlığın geçici olduğunu bilmeli ve istekli, planlı çalıştığı sürece başarılı olacağına inanmalı. Başarısızlığı kendine layık görmemeli, kabullenmemelidir" şeklinde konuştu.

(FT-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title