Haberler

Veliler ve öğrenciler isyan etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İstaş Kentaş Okuluna giden yüzlerce öğrenci her gün ölümle burun buruna geliyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İstaş Kentaş Okuluna giden yüzlerce öğrenci her gün ölümle burun buruna geliyor. Öğrenciler karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca yol kenarında bekleyerek uygun zamanda geçmeye çalışıyor.

Süleymaniye Mahallesinde bulunan okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler her gün aynı korkuyla yaşıyorlar. Sürücülerin yol vermemesi hem öğrencileri hem de velilerin tepkisine sebep oluyor. Ana yolunda karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekleyen öğrenciler ölümle burun buruna geliyor. Yetkililere seslenen veliler ve öğrenciler yola trafik lambası konulması istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan öğrenci velilerinden Songül Öztürk, "Biz defalarca bu konuyu yetkililere bildirdik, ama her hangi bir çözüme kavuşmadı. Her seferinde gerekenleri yapacağız diyorlar fakat sadece lafta kalıyor. Burada gördüğünüz gibi yolda yayalara yol verilmesi gerekiyor, ancak hiç bir sürücü buna uymuyor. Canlar yandıktan sonra tedbir alınmasının hiç bir faydası yok, bunları daha önceden yapmak lazım. Ben ve çocuğum geçtiğimiz günlerde burada ölümden döndük. Bir araç bize yol verdi, tam geçerken bir başka araç hızla geçti, çocuğumu ve kendimi son anda kurtardım. Biz buraya trafik lambası konulmasını ya da yavaşlatıcı set oluşturmasını istiyoruz. Yetkililerin artık bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Bir başka veli Ahmet Memiş ise, "Geçtiğimiz günlerde yayalara öncelik verilsin diye uygulamalar yapıldı. Yapılan uygulamalar güzel, ama kimse uymuyor. Biz buraya okul çıkış ve girişlerinde bir polisin görevlendirilmesi talep ediyoruz. Çocuklarımız okullarına giderken korkuyla gidiyor. Duyarlı olan sürücülerde var ama sayıları çok az maalesef diye konuştu.

Öğrenciler ise hergün okulla gitmek için bu yolu kullandıklarını belirterek, "Karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekliyoruz. Kimse bize yol vermiyor, biz buraya trafik lambası konulması istiyoruz. Bu yoldan geçerken çok korkuyoruz, bir çok arkadaşımız ölümle burun buruna geldi" diye konuştular. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymaniye İnegöl Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title