Haberler

Veliaht Prens Dünyayla Tanıştı

Kraliyet ailesinin bir geleneği haline gelen bu görüntüyü, bundan 32 yıl önce Prens William'ı dünyaya getiren Prenses Diana ve Prens Charles vermişti.

Kraliyet ailesinin bir geleneği haline gelen bu görüntüyü, bundan 32 yıl önce Prens William'ı dünyaya getiren Prenses Diana ve Prens Charles vermişti.

Britanya Krallığı'nın 3. varisi bebek St. Marry's hastanesi'nden ayrılarak Kensington Sarayı'na getirildi. Kraliyet bebeği, annesi Düşes Kate Middleton ve babası Prens William bir süre gazetecilere poz verdikten sonra resmi konutları Kensington Sarayı'na geçtiler. 9 saat süren zorlu doğumun ardından 22 Temmuz yerel saatle 16.24'te doğan müstakbel kralın ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

BEBEĞİN ADINA HENÜZ KARAR VERMEDİK

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prens William, bebeğin adını konusunda henüz karar vermediklerini söyledi. Çiçeği burnunda anne ve baba, hastane önünde bekleyen kalabalığa selam verdikten sonra bebekleriyle birlikte ikamet ettikleri Kensington Palace'a hareket ettiler. Hastanenin bulunduğu sokağı tamamen dolduranlar kalabalık, Prens William ile eşi hastane kapısında belirince çığlıklar atarak sevgi gösterisinde bulundular. Yüzlerce kişi, çiftin fotoğrafını görüntülemek için saatler öncesinden hastanenin sokağında beklemeye başladı. İngiltere ve dünya basınının da büyük ilgi gösterdiği doğum haberini çok sayıda TV kanalı, hastane önünden canlı yayınlarla duyurdular.

'NE MUTLU Kİ KATE'E BENZİYOR

Kate, hastanenin Lindo kanadı kapısından çıkarken, kucağında İngiliz kraliyetinin yeni varisiyle kameralara gülümsedi. Kraliyet bebeğini daha sonra Cambridge Dükü William kucağına alarak, basının sorularını yanıtladı. Çocuk sahibi olmanın çok duygusal ve özel bir an olduğunu belirten William, Kime benziyor sorusuna, Ne mutlu ki Kate'e benziyor yanıtını verdi.

Bebeğin ilk bezini değiştirdiğini kameralara gülerek söyleyen Prens William, kucağındaki bebeği için 'gerçekten iyi ciğerleri var, büyük bir erkek, oldukça ağır' dedi.

BENDEN DAHA ÇOK SAÇI VAR

Bebeğin ismine henüz karar vermediklerini dile getiren William ayrıca bebeğin kendisinden daha çok saçı olduğunu söyleyerek gazetecileri güldürdü. Kate ve William çifti daha sonra hastaneye girerek, bebeği araç koltuğuna yerleştirdi. Çift daha sonra hastanenin önünde bekleyen kraliyet arabasına bindi ve Londra'daki resmi konutları olan Kensington Sarayı'na hareket etti.

ÜNVANI 'CAMBRİDGE PRENSİ'

Bebek koltuğunda bulunan kraliyet varisini arabaya Cambridge Dükü William'ın yerleştirmesi ve aracı Dükün kullanması dikkati çekti. İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi olan ve Cambridge Prensi unvanı alan bebeğin isminin gelecek günlerde açıklanması bekleniyor.

ANNEANNE VE DEDE ZİYARETİ Britanya Krallığı tahtının 3. varisi olan Prens William ile Cambridge Düşesi Prenses Kate'nin Pazartesi günü dünyaya gelen erkek çocukları, Kate Middleton'un annesi ve babası tarafından ziyaret edildi. Anneanne Carole ve Dede Michael Middleton, taht varisi torunlarını ziyaret ederken oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlemlendi. St Mary's Hastanesi'nin Lindo Kanadı Kapısı'ndan giriş yapan Middleton çifti torunlarını ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından bebeğin diğer dedesi Prens Charles ve eşi Cornwal Düşesi Camilla hastane kapısında görüldü. Prens Charles'in oldukça mutlu olduğu gözlendi.

41 PARE TOP ATIŞI Gazeteciler ve halk bebeği görebilmek için hastane önünden bir an olsun ayrılmazken öğle saatlerinde başlayan yağmur ilginç görüntülere neden oldu. Bu arada Londra Merkezi'ndeki 'Green Park'da müstakbel kralın şerefine kraliyet muhafızları tarafından 41 pare top atışı yapıldı. Ayrıca kraliyet bandosu Buckingham Sarayı önünde Congratulations şarkısını seslendirdi.

TAHTA ÇIKMA SIRASINDA AMCASININ ÖNÜNDE

İngiliz basınında, kraliyetin üçüncü sıradaki varisi olan bebeğin, en az 50 yıl sonra tahta çıkabileceği yorumları yapıyor. Gazeteler 50 yıl sonra ülkedeki monarşinin nasıl olacağını da sorguluyor. Bebeğin doğumu, kraliyet tahtı varisliğindeki sırayı da değiştirdi. Bebek, varislik sıralamasında, dedesi Prens Charles ve babası Prens William'dan sonra üçüncü sıraya, amcası Prens Harry'nin önüne yerleşti.

Çift bir süre Prens William'ın büyüdüğü Londra'daki Kensington Sarayı'nda ikamet edecek. Kate Middleton'un daha sonra anne ve babasının yaşadığı Bucklebury kasabasındaki evine gidecek.

KATE'İN ELBİSESİ JENNY PACHKAM TASARIMI

31 yaşındaki Kate Middleton, Jenny Pachkam tasarımı peygamber mavisi puantiyeli elbisesi ile herkesi büyüledi. Kucağında ki oğluna bakarak 'Her ebeveynin hayatlarında yaşayacakları en özel an.' açıklamasında bulundu. Dük ve düşes önce basına yeni doğan bebekleri ile birlikte poz verdi. Dük soruları bir adım öne çıkarak gururla cevapladı. Sözlerine; 'Oğlumun iyisinden bir çift akciğeri olduğu kesin. Oldukça büyük ve ağır.' şeklinde espri yaparak başladı. İsim konusunda O'na en çok yakışanı bulana kadar çalışmaya devam edeceklerini ekleyen çift, basından gelen tüm soruları kısa ve içten bir şekilde cevapladı.

BEBEĞİN ALTINI İLK WİLLİAM TEMİZLEDİ

Her ayrıntıyı bilmek isteye gazeteciler, William' a 'Bebeğin altını değiştirmeyi denediniz mi diye sordu. Kate; 'Hatta o işi ilk William yaptı.' diyerek cevapladı. William ise; 'O'na bunu büyüdüğünde hatırlatacağım. Burada uzun zamandır sabırla ne kadar çok beklediğinizi biliyorum. Doktorların açıklamaları ve gözlemleri çok olumlu. Şimdi küçük beye bakma zamanı.' diyerek basın mensuplarına teşekkür etti.

ARABADA BEBEK VAR!

William hastane çıkışında pusetinde ki oğlunu arabaya güvenli bir şekilde yerleştirdi. Kate'in kız kardeşi Pippa ve erkek arkadaşı Nico Jackson bir an olsun yanlarından ayrılmadılar.

DİANA HASTANEDE DOĞUM YAPAN İLK KRALİYET MENSUBUYDU

Prens William ve eşi Düşes Kate oğulları aralarına katıldıktan sonra tam bir çekirdek aile oldu. Bu yeni üç kişilik aileyi gün boyu yakınları ziyaret etti. Tebrik için hastaneye ilk önce Kate'in anne ve babası Carole ve Michael geldi. Büyükbaba Prens Charles, hastane çıkışı gazetecileri mutlulukla selamladı. Torunu için; 'Harikulade, görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız.' dedi.

Charles, bundan otuz bir yıl önce ilk babalık heyecanını aynı hastanede tatmıştı. Ayrıca Diana hastanede doğum yapan ilk kraliyet mensubuydu.

190 YILIN ARDINDAN

Küçük Prens' in doğumu Kraliyet Ailesi için tarihi bir an. Edward VIII' dan sonra Cambrigde Dük ve Düşes'inin bir erkek çocuğu oldu. Yaklaşık 190 yıldan sonra doğan erkek bebek Kraliyet için ayrı bir önem taşıyor. Bebek, şartlar bu şekilde korunursa taht sıralamasında üçüncü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kate Middleton Prens William Prens Charles Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title