Haberler

Veliaht Prens Dünyayla Tanıştı

Pazartesi günü İngiliz Kraliyeti'nin 3.varisini dünyaya getiren Cambridge Düşesi Kate Middleton, yeni erkek bebeği ile birlikte hastane kapısının önünde dünyanın karşısına çıktı.

Pazartesi günü İngiliz Kraliyeti'nin 3. varisini dünyaya getiren Cambridge Düşesi Kate Middleton, yeni erkek bebeği ile birlikte hastane kapısının önünde dünyanın karşısına çıktı.

Kraliyet ailesinin bir geleneği haline gelen bu görüntüyü, bundan 32 yıl önce Prens William'ı dünyaya getiren Prenses Diana ve Prens Charles vermişti.

BEBEĞİN ADINA HENÜZ KARAR VERMEDİK

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prens William, bebeğin adını konusunda henüz karar vermediklerini söyledi.

Çiçeği burnunda anne ve baba, hastane önünde bekleyen kalabalığa selam verdikten sonra bebekleriyle birlikte ikamet ettikleri Kensington Palace'a hareket ettiler.

Hastanenin bulunduğu sokağı tamamen dolduranlar kalabalık, Prens William ile eşi hastane kapısında belirince çığlıklar atarak sevgi gösterisinde bulundular. Yüzlerce kişi, çiftin fotoğrafını görüntülemek için saatler öncesinden hastanenin sokağında beklemeye başladı.

İngiltere ve dünya basınının da büyük ilgi gösterdiği doğum haberini çok sayıda TV kanalı, hastane önünden canlı yayınlarla duyurdular.

ANNESİNE BENZİYOR

Hastane çıkışında İngiliz basınına kısa açıklama yapan Prens William, bebeğin annesine benzediğini söyleyip Kate'e bakınca Kate de 'bundan çok emin değilim' yanıtını verdi.

Bebeğin ilk bezini değiştirdiğini kameralara gülerek söyleyen Prens William, kucağındaki bebeği için 'gerçekten iyi ciğerleri var, büyük bir erkek, oldukça ağır' dedi.

Dünyanın dört bir yanından tebrik mesajlarının yağdığı Kate ve William'ı hastanede ilk ziyaret eden Kate'in anne ve babası oldu.

İlk kez büyükbaba olan Prens Charles ile hastane çıkışında yeni baba olan oğlunu ve gelini Kate'i yalnız bırakmadı.

Kraliyetin yeni ferdinin doğumunu kutlamak için Londra'daki Green Park'ta 41 Londra Kulesi'nde de 62 pare top atışı yapıldı. Çiftin 2011 yılındaki düğünlerinde çalan Westminster Manastırı'nın çanları da 3 saat boyunca çaldı.

Çift bir süre Prens William'ın büyüdüğü Londra'daki Kensington Sarayı'nda ikamet edecek. Kate Middleton'un daha sonra anne ve babasının yaşadığı Bucklebury kasabasındaki evine gidecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kate Middleton Prens Charles Prens William Cambridge Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title