Haberler

Veli Göçer Afşin Cezaevi'ne Gönderildi

17 Ağustos 1999 Yılında Meydana Gelen Marmara Depreminde Yalova'nın Çınarcık İlçesinde Yaptırdığı Binaların Yıkılması Sonucu 195 Kişinin Ölümünden Sorumlu Tutulan ve 19 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Verilen Veli Göçer'in, Konya E Tipi Cezaevi'nden, Kahramanmaraş Afşin E Tipi Cezaevi'ne Sevk Edildiği Öğrenildi.

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaptırdığı binaların yıkılması sonucu 195 kişinin ölümünden sorumlu tutulan ve 19 yıl 9 ay hapis cezası verilen Veli Göçer'in, Konya E Tipi Cezaevi'nden, Kahramanmaraş Afşin E Tipi Cezaevi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yaptırdığı 11 ayrı binanı yıkılması sonucu onlarca insanın ölümüne sebep olmasından dolayı yaklaşık 7 yıl yargılanan ve 19 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Veli Göçer, cezasını Konya E Tipi Cezaevi'nde çekiyordu. Kendisinin ve ailesinin verdiği dilekçe sonucunda Veli Göçer'in Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan E Tipi cezaevine geçtiğimiz hafta içinde sevk edildiği öğrenildi. 19 yıl 9 ay hapis cezası alan Göçer'in şuana kadar cezaevinde kaldığı süre göz önünde alındığında

en az 8 yıl daha cezaevinde kalacağı bildirildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, müteahhit Veli Göçer ile söz konusu şirketin ortakları Can Göçer, İsmet Kösebalan ve Zafer Coşkun'u, TCK'nın 383. maddesinin 2. fıkrası gereğince, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan", 6 adet yapı ruhsat iznini dikkate alarak 25'er yıl hapis cezasına çarptırmış, kararı Yargıtay bozmuştu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kararı bozma nedeni olarak bazı usul eksiklikleriyle yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'nu gerekçe

göstermişti. Daha sonra tekrar yargılanan sanıklara mahkeme heyeti 19 yıl 9'ar ay hapis cezası vermişti. Aynı dosyadan her 3 sanık da cezalarının 3/2'sinin tamamladıktan sonra tahliye olacak.

(HİV-İP-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title