Haberler

Vekillerin Lüks Merakına Fren

Sadece Bakanların Kullandığı Kırmızı Plaka ve Makam Şoförleri Diğer Milletvekillerini de Cezbedince, 'Bize de Makam Aracı ve Kırmızı Plaka' Taleplerine En Üst Makamdan Frenleme Geldi.

Meclis Başkanı Toptan, 550 vekile kırmızı plaka ve şoför isteğini 'imkanımız yok diyerek' reddetti

TBMM Başkanı Köksal Toptan, bazı milletvekillerinin kırmızı plakalı araç talebine ilişkin, ''TBMM olarak böyle bir imkanımız yok. Şoför tahsisi imkanımız da yok. 550 tane şoför alıp istihdam etmemiz şu an imkansız'' dedi. Toptan, ''Milletvekillerine kırmızı plakalı makam aracı tahsis edilmesi yönünde çalışma olup olmadığına'' ilişkin soru üzerine, böyle bir talebin Başkanlığa iletilmediğini söyledi.

''TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu'nun bu yönde bir çalışması olduğunun'' hatırlatılması üzerine TBMM Başkanı Toptan, gündemlerinde böyle bir konunun bulunmadığını bildirdi. Köksal Toptan, ''Hüsrev Kutlu'nun böyle bir arzusu var; çalışması olduğunu zannetmiyorum. TBMM olarak böyle bir imkanımız yok. Şoför tahsisi imkanımız da yok. 550 tane şoför alıp istihdam etmemiz şu an imkansız. Milletvekilleri tabiki Hüsrev Kutlu'yu destekler'' diye konuştu.

''GÜNDEMİMİZDE DEĞİL''

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ise milletvekillerine kırmızı plakalı makam aracı verilmesi konusunun gündemlerinde olmadığını, konunun bazı milletvekilleri tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Milletvekillerinin yola çok gidip geldiklerini hatırlatan Ergin, ''Kırmızı plakalı araçtan çok, şoför talebi daha makul gelebilirdi. Ama şu anda böyle bir çalışma yok. Milletvekillerimiz, Parlamentoda yoğun çalışıyorlar, seçim bölgelerine gidiş ve gelişlerinde üzücü kazalar meydana gelebiliyor. Bunları değerlendirmek gerekir'' dedi.

Sadullah Ergin, AK Parti Grubunda konuyla ilgili bir çalışma bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title