Haberler

Vekilden Terminal Müjdesi

Denizli AKP Milletvekili Osman Nuri Filiz, Çardak Havaalanı Terminal Binası İnşaatının Ekim Ayında Bitirilerek Hizmete Açılacağını Söyledi. Milletvekili Filiz, Toplam Maliyeti 22 Milyon YTL Olan Terminal Binası İnşaatı İçin Geçen Yıl 5.5 Milyon YTL Ödenek Aktarıldığını, Bu Yıl da Herhangi Bir Sıkıntının Bulunmadığını Belirtti.

Denizli AKP Milletvekili Osman Nuri Filiz, Çardak Havaalanı Terminal Binası inşaatının ekim ayında bitirilerek hizmete açılacağını söyledi. Milletvekili Filiz, toplam maliyeti 22 milyon YTL olan terminal binası inşaatı için geçen yıl 5.5 milyon YTL ödenek aktarıldığını, bu yıl da herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtti. Filiz, Çardak Havaalanı'nda sisli günlerde inişlerde sorun yaratan ILS sisteminin de en kısa sürede kurularak iniş sorununun ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Pişkin Otel'de AKP İl Başkanı Şahin Tin ve Irlıganlı Belediye Başkanı Hasan Yılmaz'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Osman Nuri Filiz, Denizli'ye AKP Hükümeti döneminde yapılan yatırımları ve kente getirdikleri hizmetleri anlattı.

Özellikle eğitimde son iki yılda Denizli'ye önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Milletvekili Filiz, şöyle konuştu:

''İlköğretimde 2005 yılı yatırım miktarı 1.5 milyon YTL iken, 2.5 milyon YTL ek ödenek sağlanmıştır. Geçen yıl, ilköğretime 2 milyon YTL ödenek sağlanırken, bu yıl 4 milyon YTL'ye çıkardık. Bu yıl, eğitimde kamulaştırma için 2 milyon YTL ödenek ayrıldı. Ödeneklerin artmasıyla, 64 yeni derslik yapıldı. Erbakır Fen Lisesi'ne pansiyon yapıldı. Servergazi'de 18 derslikli kız meslek lisesi, Üçler'de 24 derslikli meslek lisesi tamamlanmak üzere. Hayırseverlerin destek verdiği Yaşar Saliha Gemicioğlu ve Nevzat Karaalp Liseleri ile Denizli Ticaret Odası İlköğretim Okulu tamamlandı.''

Aile hekimliği için olumlu tepkiler aldıklarını da anlatan Filiz, yapılan diğer hizmeteleri sıralayıp, şu bilgileri verdi:

''Sağlıkta, Çardak Devlet Hastanesi ve Serinhisar Devlet Hastanesi'nin tamamlanma aşamasına geldi. Cindere Barajı bu yıl bitecek, Yenidere Barajı'na ek ödenek çıkarmaya çalışıyor. Çal, Tavas, Buldan ve Sarayköy'de kapalı spor salonları tamamlandı. Tekin Ada Lisesi'ne kapalı spor salonu yapılmasını programa aldık. Çivril Çevre yolunun ihalesi yapıldı. Acıpayam yol ayırımı ve Kale yolunun duble yol yapılması programa alındı. Çameli Fethiye yolunun birinci kısmı haziranda tamamlacak, ikinci kısmının ihalesi ise, bu yıl içerisinde yapılacak.''

TOKİ'nin Kale'de 408 konutu nisan ayında teslim edeceğini, Honaz'da 396 konutun ihalesinin yapıldığını, Irlıganlı'da 296 konut ve Çal'da 196 konutun ise ihale aşamasında olduğunu da değinen Filiz, ''Bu projeler yıllarca insanların hayal edemediği projelerdi. Çardak Havaalanı Terminal binası, ekimde tamamlanıyor. Buldan'da deprem evleri tamamlandı, alt yapı ihalesi yapılmak üzere. Hayvancılıkta 25 projeyi hayata geçirdik'' dedi.

Filiz, AKP'nin güçlü ve demokratik bir parti olduğunu belirterek, partilerinde siyaset yapmak isteyecek herkesin yarışa girmek zorunda olduğunu söyledi.

Osman Nuri BOYACI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title