Haberler

Vehbi Koç Vakfı 50'nci Yaşını Kutluyor

Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak 17 Ocak 1969'da kurulan Vehbi Koç Vakfı, 50'nci yaşını kutluyor.

Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak 17 Ocak 1969'da kurulan Vehbi Koç Vakfı, 50'nci yaşını kutluyor.

Koç Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 50'inci yılını kutlayan Vehbi Koç Vakfı'nın, bugüne dek gerçekleştirdiği yatırım harcamalarının toplamı 1 milyar 355 milyon dolara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Vehbi Koç'un, "Yeni Vakıflar Kanunu"nun çıkabilmesi için 1951'den itibaren 16 sene uğraştığını anımsatarak, sonuçta da başarıya ulaştığını aktardı.

Birçok iş insanının Koç'u örnek alarak Özel Vakıflar kurduğunu belirten Arsel, şunları kaydetti:

"Bu sayede vakıflar yoluyla ülkemiz için önemli adımlar atılmış oldu. Bir bakıma Vehbi Bey, bu yasanın çıkması ile Türkiye'deki sivil toplumun kaderini değiştirdi. Vehbi Koç Vakfı, eğitim, kültür ve sağlık alanlarında ülkemizin gelişimine ve toplumun kalkınmasına yönelik pek çok hizmette bulundu. Ülkemize fayda sağlama yolunda Vakfımızın 50 yılda gerçekleştirdiği yatırım harcamalarının toplamı 1 milyar 355 milyon dolara ulaştı.

Vehbi Koç Vakfı, Türkiye'nin ilk ve en büyük özel vakfı olarak Avrupa ve Amerika vakıfları ile iş birlikleri geliştirdi. Övüneceğimiz ödüller aldı. Bu başarıya emeği geçen Koç Ailesi, Koç Topluluğu Şirketleri ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Vehbi Koç'un vasiyetini yerine getirebildiğimiz için mutlu ve huzurluyuz. 50'inci yılımızda yeni çağdaş sanat müzemizi ülkemize kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz."

- "Yapan biri bulunur elbet." demeden "Üstümüze Vazife" yaklaşımıyla çalışıyoruz"

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, "Yapan biri bulunur elbet." demeden "Üstümüze Vazife" yaklaşımıyla çalıştıkları bildirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Vehbi Koç Vakfı ülkemizde sivil toplumun ve hayırseverliğin gelişimine büyük katkılar sağlayan önemli bir rol model oldu. Taşın altına sadece elimizi değil, yüreğimizi de koyarak hareket ediyoruz. Yarım asrı geride bırakırken bu yıl 'hayırseverlik' teması etrafında bir dizi faaliyet gerçekleştireceğiz. Vaktini, emeğini, uzmanlığını veya maddi kaynaklarını kamusal fayda yaratmak için seferber eden herkes hayırseverdir.

Biz kendi hikayemizi anlatırken herkesin üstüne vazife edinerek fark yaratabileceği bir alan olduğunu göstermeye çalışacağız. 50'nci yılımız vesilesi ile bugüne kadar Vehbi Koç Vakfı'na emeği geçen kişi ve kurumlar ile Vakıf faaliyetlerimizi bir araya getirdiğimiz bir ansiklopedi de hazırladık. 20 Ocak itibariyle web sitemiz 'vkv.org.tr' üzerinden herkesin erişimine açık olacak. Bu ansiklopedinin, sivil toplum dünyası ve kamuoyu için geniş kapsamlı bir kaynak olacağını umuyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title