Haberler

Vefa, Teknoloji Yatırımları Ve Özel Tasarımlar İle Değer Üretiyor

Güncelleme:

Vefa, Teknoloji Yatırımlarına Büyük Önem Veriyor.

Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, geliştirdikleri makine, teçhizat, özel detay ve ürünler sayesinde hem üretim kapasitesinde yüksek artışlar hem de daha kaliteli, standart ve kontrol edilebilir üretimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Sağlamkaya, "Aynı üretim tesislerinde aynı miktardaki personel ile beş yıl öncesine göre beş kat daha hızlı üretimler gerçekleştiriyoruz." dedi.

Vefa, teknoloji yatırımlarına büyük önem veriyor. Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, geliştirdikleri makine, teçhizat, özel detay ve ürünler sayesinde hem üretim kapasitesinde yüksek artışlar hem de daha kaliteli, standart ve kontrol edilebilir üretimler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sağlamkaya, "Bunu yaparken işçilik maliyetlerinde sağladığımız tasarrufla ortaya çıkan personel fazlasını ise üretim kapasitesine paralel olarak artan montaj işlerine yönlendiriyoruz ve müstakil uygulama şirketlerinin kurulmasını teşvik edip buna ön ayak oluyoruz. Geldiğimiz noktada aynı üretim tesislerinde aynı miktardaki personel ile beş yıl öncesine göre beş kat daha hızlı üretimler gerçekleştiriyoruz." dedi.

Teknoloji yatırımlarının başında gelen Profacto'da 250'ye yakın profil tasarımı ve makine yatırımı ile müşterilerine toplamda yüzde 40'a yakın maliyet avantajı sağladıklarını belirten Sağlamkaya, daha az malzeme ve az işçilik ile daha kaliteli ve estetik ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Sağlamkaya, bugüne kadar ulaştıkları yaklaşık 2 milyon metrekarelik iş hacmi dikkate alındığında milli servet olarak gördükleri çeliğin daha az kullanımı sayesinde 10 bin tonluk malzeme ve dolayısıyla 10 milyon dolarlık tasarrufun sağlanabileceğinin görüleceğini kaydetti.

Önceki uygulamalarda kullanılan çelik malzeme miktarını yeni teknolojileri sayesinde yarı yarıya düşürdüklerini dile getiren Sağlamkaya, doğru hesaplamalar yaparak sağladıkları maliyet avantajına karşın ulaştıkları çözümün daha emniyetli olduğunu ve ayrıca ürünlerinin tümünü taşıyıcı ve konstrüktif olan profiller ile ürettiklerini söyledi.

Şantiyelerde kullanılan yaşam konteynerlerinin WC ve duşlarındaki sızdırmazlık sorununu da özel tasarladıkları detaylar ile çözdüklerini ifade eden Sağlamkaya, geliştirdikleri kompozit duvar panellerinin ise boyalı sac ve alternatif kabuk malzemesi ile kaplı yüzeyleri ve yüksek değerlere sahip izolasyon malzemeleri sayesinde yüzde 30 malzeme tasarrufuna rağmen daha yüksek izolasyon değerlerine ulaştığını sözlerine ekledi.

Neopan ile daha kaliteli ve hızlı üretim

Profacto ve Neopan'ın sağladığı avantajlara dikkat çeken Sağlamkaya, Profacto ile tamamen kaynaksız ve cıvata bağlantılı ürünler, Neopan ile de tam otomatik duvar üretimi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

2006 yılından bu yana prefabrike ve konteynır sistemlerine uygun formda panel (duvar) üretimini seri bir şekilde gerçekleştirmek için Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını yürüttüklerini ve bu çalışmaların sonunda kompozit panel hattını 2009 yılının ortalarında devreye aldıklarını söyleyen Sağlamkaya, faaliyete geçen hat ile prefabrike yapıların duvarlarını tam otomatik olarak üretmeye başladıklarını, böylece müşterilerine daha ekonomik ve kaliteli ürünleri daha hızlı sunmayı başardıklarını vurguladı.

Zorlu iklim şartlarında yüksek konfor sağlayan izolasyon

Neopan teknolojisine sahip prefabrike binaların, içinde yaşayanlara sağladığı avantajların başında ise diğer teknolojilere nazaran daha yüksek izolasyon değerlerine sahip olmasının geldiğine işaret eden Sağlamkaya, Neopan teknolojisi ile üretilen duvarlarda kullanılan izolasyon malzemesinin EPS ya da taş yünü olabildiğini söyledi.

Yeni sistemin montaj sahasında özellikle yüksek kalite ve kolay kurulumla dikkat çektiğini söyleyen Sağlamkaya, " Neopan'ın prefabrike binalara kazandırdığı maliyet avantajı özellikle şantiyelerde dış duvarlardaki boya işlemini ortadan kaldırmasından kaynaklanıyor.

Bu duvarların diğer yüzeyi ise tam otomatik duvar hattının bir ayrıcalığı olarak Betopan'dan oluşuyor. Başta boya olmak üzere yeniden kurulum sırasındaki maliyetlerde de önemli avantajlar sağlayan duvarlar defalarca yeniden kurulum imkanı sunuyor.

Neopan teknolojili prefabrike binalar da diğer sistemlerde olduğu gibi beton zemin üzerine monte ediliyor. Prefabrike binaların üretim kapasitesindeki limitleri belirleyen duvar üretimindeki sınırı dakikada 5 metrelik tam otomatik duvar üretimi ile ortadan kaldıran Neopan teknolojisi prefabrike binaların asma tavansız yapılmasına da imkan sağlıyor" diye konuştu.

Profacto teknolojisi ile düşük maliyet, yüksek verim

Yine şantiye binalarının çatılarında kullanılan çelik çatı makaslarının ve kat aralarındaki döşemelerin üretiminin ise Profacto teknolojisi ile tamamen bilgisayar destekli ve tam otomatik rollforming hatlarda yapıldığının altını çizen Sağlamkaya, ayrıca, uygulanan sistem sayesinde üretimin her anının denetlendiğini söyledi.

Sağlamkaya, "Galvanizli hafif çelik kullanıldığı için paslanma riskinin ortadan kalkmasının yanı sıra hiç kaynak kullanılmayan ve cıvata bağlantılı olarak üretilen çatı makasları ve kat arası döşemelerde kaynak noktalarında oluşabilecek korozyona karşı da direnç sağlanmış oluyor. Böylece Profacto teknolojisi ile üretilen ürünlerin kullanıldığı şantiye binalarında hem dayanıklılık hem de uzun ömür sağlanıyor" bilgilerini verdi.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title