Haberler

ve Sıradışı Vizyonda

Bu Hafta Sekiz Yeni Film Gösterime Giriyor

BU HAFTA SEKİZ YENİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR

Grbavica: Esma`nın Sırrı

Jasmila Zbanic'in yönettiği filmde Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev rol alıyor.

Dram türündeki film savaş sonrası Saraybosna'da geçiyor. Esma, 12 yaşındaki kızıyla kentin Grbavica mahallesinde yaşamaktadır. Babasının savaşta şehit olduğuna kızını inandırmıştır. Yoksulluk ve yalnızlık içinde kızını büyütmeye çalışan Esma, bir gecce kulübünde garson olarak çalışmaya başlar.

Savaşın yaralarını sarmak için, bir yandan da düzenli olarak kentte dul kadınların katıldığı rehabilitasyon merkezine gider. Bir gün kızı, sınıf arkadaşlarıyla okulun düzenlediği geziye katılmak ister.

Geziye ücretsiz olarak katılabilmesi için de babasının savaşta şehit düştüğüne dair bir belgeye ihtiyacı vardır. Esma, kızına böyle bir belge olmadığını söylediğinde de yavaş yavaş gerçekler ortaya çıkmaya başlar…

'Bir Başkanın Ölümü'

Gabriel Range'in yönettiği filmde Hend Ayoub, Brian Boland, Becky Ann Baker rol alıyor.

Gerilim türündeki filmde teknik açıdan arşiv görüntüleriyle orijinal çekimleri başarıyla bir araya getiren Genç İngiliz yönetmen Gabriel Range, parlak bir fikirden yola çıkarak herkesin dikkatini çeken, hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisi kazanan bir film yaratmış.

19 Ekim 2007 tarihinde ABD Başkanı George W. Bush'un bir suikaste kurban gider. Başkanı kim vurmuştur? O anda sokakları dolduran nefret dolu binlerce protestocudan hangileri göz altına alınmalıdır?

Sonuçta FBI'ın göz altına aldığı ve mahkemede yargılanan kişi, Orta Doğu kökenli bir Müslüman olur. Ancak gerçek suçlu Cemal Ebu Zikri midir? Onu bu suikaste iten şey terörizm midir? Eldeki kanıtlara rağmen, bu suikastin ardında terör bağlantısından başka, daha kişisel bir neden olamaz mı?

'Kimseye Söyleme'

Guillaume Canet'nin yönettiği filmde François Cluzet, Marie-Josée Croze, André Dussollier rol alıyor.

Dram - gerilim türündeki film Cesar Ödülleri'nde 4 ödül kazanmış bir Fransız gerilimi...

Alex çocukluk aşkı eşinin sekiz yıl önce vahşice öldürülmesinden sonra bir türlü kendisini toparlayamaz. Katil işlemiş olduğu bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen Margot'yu öldürdüğünü hep inkar etmiştir. Margot'nun cesedi üzerinde yapılan bütün araştırmalar ise katilin aynı kişi olduğunu göstermektedir.

Yıllar sonra Margot'nun cesedinin bulunduğu yerin yakınında aynı şekilde öldürülmüş iki cesedin daha bulunması soruşturmayı tekrar başlatacaktır. Bu arada Alex kimden geldiği belli olmayan bir e-mail alır.

Maildeki linke tıklayınca karısının kalabalık çekilmiş bir videosunu görür. Üstelik görüntü Margot'nun sekiz yıl önceki değil şimdiki halidir. Esrarengiz e-mailler ve tekrar açılan soruşturma ile nefes kesen bir kovalamaca başlayacaktır. Margot hayatta mı? Eğer hayattaysa niçin "kimseye söyleme" demişti?

Ayrılık Günleri

Roberto Faenza'nın yönettiği dram türündeki filmde Margherita Buy, Luca Zingaretti, Goran Bregovic rol alıyor.

Bir kadının en derin acılarını ve hayat deneyimini anlamaya sürükleyen tepetaklak bir düşüş...

Olga, sıradan bir hayatı olan genç bir kadındır, memnun ve mutludur, hiç beklemediği bir anda kocası tarafından terk edilir. Bu terk ediliş Olga'yı, acı dolu bir girdabın içine çekmeye başlar.

Kocasıyla yaşadığı 'ayrılık günleri' kendisine ve herkese işkence ettiği sonu gelmeyen azap dolu saatlere dönüşür.

'Sıradışı'

Mennan Yapo'nun yönettiği dram, gerilim türündeki filmde Sandra Bullock, Julian McMahon, Nia Long rol alıyor.

Linda Hanson'un (Sandra Bullock) güzel bir evi, çok sevdiği bir eşi, iki sevimli kızı, yani mükemmel bir hayatı vardır. Taa ki kocasının bir trafik kazasında öldüğü haberini aldığı kahredici güne kadar…

Ertesi sabah uyanıp kocasını yanında sağlıklı bir şekilde bulduğunda, yaşadıklarının bir rüya olduğunu düşünür. Ancak rüyasının çok gerçekçi olması onu ürkütmüştür. Kısa bir süre sonra aslında gördüklerinin rüya olmadığını anlar.

Hayatı tersine dönmüş ve olağanüstü rastlantılar, aslında hayatının o kadar muhteşem olmadığını ortaya çıkartmıştır. Ailesini kurtarmak için zamana ve kadere karşı gözü dönmüş bir halde yarışır.

Pan`ın Labirenti

Guillermo del Toro'nun yönettiği filmde Ariadna Gil, Ivana Baquero, Sergi López rol alıyor.

Dram-gerilim türündeki filmde İkinci Dünya Savaşı yıllarında, 10 yaşındaki Ofelia annesi ve üvey babasıyla birlikte İspanya'nın kuzeyinde kırsal bir alana göç eder. Ofelia, yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder.

Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

'Bir Ömür Yetmez'

Ferzan Özpetek'in yönettiği filmde Pierfrancesco Favino, Luca Argentero, Stefano Accorsi rol alıyor.

Dram türündeki filmde, 40'lı yaşlarına gelmiş bir grup arkadaşın dostluklarını, sevgilerini ve hayatlarını sorgulaması konu ediliyor.

Dostlukta olduğu kadar aşkta da ayrılığı kabul edememek bu arkadaş grubunu; duyguları, heyecanları ve en derin korkularıyla yüzleşmeye zorluyor.

'Aura'

Orhan Oğuz'un yönettiği filmde Gani Rüzgar Şavata, Töre Anadolu, Ahmet Satılmış rol alıyor.

Dram türündeki filmde Haydar ile Yezide'nin aşkını kelimelere dökmekte, anlatmakta zorlanabiliriz. Onların aşkları insanların konuştukları, aradıkları aşklar değil.

Onların aşkları, sözcüklerde değil de içimizde, algılarımızda, duygularımızda, bambaşka bir boyutta bilincin karmaşık sokaklarında yol alarak aşkın aurasında netleşir.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Amasya deprem nerede oldu? Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title