Haberler

Vatso Başkanı Kandaşoğlu, Bakan Çelik ile Van'ın Sorunlarını Görüştü

Van Ticaret ve Sanayi Odası, (Vatso) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun, Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kalkınma Ajansı Kurulması, Sınır Ticareti Kotası ve Demiryollarındaki Yük Nakli Sorunları Hakkında Görüşmeler Yaptığı Açıkladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası, (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun, Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kalkınma Ajansı kurulması, sınır ticareti kotası ve demiryollarındaki yük nakli sorunları hakkında görüşmeler yaptığı açıkladı.

VATSO'dan yapılan açıklamada, Başkan Kandaşoğlu, dün Ankara'da yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda ülkeyi ilgilendiren makro ekonomik politikaların değerlendirildiğini, özellikle Van ve bölgeyi ilgilendiren konularla Kalkınma Ajansı kurulması, yaşanan enerji, sınır ticareti kotaları ile demiryollarında yük nakli konusundaki sorunları katılımcıların dikkatine sunduğunu belirtildi. Başta TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere konsey başkanı ve konsey üyelerinin, Doğu Anadolu'daki gelişmelere duyarlılık gösterdiğini gözlediğini belirtilen açıklamada, "TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu Kalkınma Ajansı'nın Van'da kurulması için her türlü bürokratik ve teknik desteğin kendisi tarafından verileceğini belirterek, toplantı esnasında ajansın kurulması ve siyasi destek için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i aramış ve oda başkanımızı sayın Bakanımızla sorunlar hakkında destek sağlamak üzere görüşme sağlamıştır" denildi.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısı sonunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, VATSO Başkanı Kandaşoğlu'nu telefonla arayarak söz konusu sorunları görüşmek üzere makamına davet ettiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Görüşmede Kandaşoğlu, Bakan Hüseyin Çelik'e, Devlet Demiryollarında yaşanan sorunlar, Kalkınma Ajansı ve Sınır Ticaret Merkezi (STM) kotaları konusunda ilin yaşadığı sorunları ve beklentileri aktarmıştır. Sayın Bakan, Kalkınma Ajansı kurulması için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Abdüllatif Şener ile görüşmüş, haziran ayında Sayın Şener, İzmir ve Adana'da kurulan 1. etap Kalkınma Ajanslarının akabinde Van'ın 2007 yılı içinde ikinci etapta mutlak suretle Kalkınma Ajansı'na kavuşacağını belirtmiştir. STM kotalarının yetersizliği konusunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başkanımızın belirlemeleri çerçevesinde Tarım ve Köy İşleri Bakanı ve ilgili Dış Ticaret Müsteşarlığı ile görüşme gerçekleştirmiş, başta sınır ticaret olmak üzere eksik kotalarda yaşanan sıkıntının giderileceğine dair çalışma başlatıldığı sözünü almıştır."

Başta İran'a ihracat yapan ve bu ülkeden ithalat gerçekleştiren oda üyelerinin yaşadığı ulaşım ve yük nakli konularında Devlet Demiryolları yetkilileri ile de görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Bu konuda en büyük sorunun personel yetersizliğinden kaynaklandığı ifade edilmiştir. Devlet Demiryolları 2007 yılı içerisinde gerçekleştireceği personel alımı ve teknik altyapı yatırımları ile sorunun kısa sürede çözüleceği konusundaki taahhüdü, İran ile ticaret yapan başta odamız üyeleri olmak üzere tüm ilgili taraflara müjdelendiği bildirilmiştir. Görüşmede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak davet ile Van'a gideceğini ve Van Ticaret ve sanayi odasında bir değerlendirme toplantısı yapacağını ifade edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

(MET-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title