Haberler

Vatikan: Papa, Rahibenin Öldürülmesini Kınadı

Papa 16. Benedict, Somali'de Bir Rahibenin Vurularak Öldürülmesi Üzerine Yayınladığı Başsağlığı Mesajında, Dinler Arası Karşılıklı Saygı Çağrısında Bulunarak Bütün Şiddet Eylemlerini Kınadı.

Papa 16. Benedict, Somali'de bir rahibenin vurularak öldürülmesi üzerine yayınladığı başsağlığı mesajında, dinler arası karşılıklı saygı çağrısında bulunarak bütün şiddet eylemlerini kınadı.

Pazar günü, Somali'nin başşehri Mogadişu'da Avusturyalılar'ın işlettiği bir hastaneye silahlı 2 kişi girerek rahibe Leonella Sgorbati'yi öldürmüş Somalili korumasını yaralamıştı.Rahibeye saldırı, Papa'nın İslam dünyasında infial uyandıran konuşmasının ardından meydana gelmişti.

Vatikan Devlet Sekreteri Tarcisio Bertone'nin Papa adına ilettiği başsağlığı mesajında, "Şiddetin her türünü şiddetle tekrar kınarken, bu kadar dindar birinin kanının dökülmesinin, dini inançlara saygı kapsamında, insanlar arasında samimi bir kardeşliğin meydana getirilmesine yardımcı olmasını umut ediyorum" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title