Haberler

"Vatandaşlarımız Riskli Bölgeleri Terk Etti"

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Kentte Dere Taşkınlarına Neden Olan Sağanağın Gündüz Etkili Olması Nedeniyle, Tehlikeyi Fark Eden Vatandaşların Riskli Bölgeleri Terk Ettiğini, Şu Ana Kadar Can Kaybı Olmadığını Söyledi.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, kentte dere taşkınlarına neden olan sağanağın gündüz etkili olması nedeniyle, tehlikeyi fark eden vatandaşların riskli bölgeleri terk ettiğini, şu ana kadar can kaybı olmadığını söyledi.

Vali Şarbak yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle, birçok yerden toprak kayması ihbarı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Güneysu, İyidere ve İkizdere'de var. Rize-İkizdere kara yolu, derelerin yola toprak taşıması sonucu kullanılamaz durumda. Ambarlık ve Karasu köyleri bölgesinde aşırı yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerinde maddi hasar oluştu. Gündüz yağış etkili olduğu için tehlikeyi fark eden vatandaşlarımız riskli bölgeleri terk etti. Şu ana kadar can kaybımız yok. Ekiplerimiz yoğun çalışıyor.''

Bu arada Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde, sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu Karaağaç ve Çeşmeli köyleri ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Yetkililer, Çayeli Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmaları için bölgeye hareket ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title