Haberler

Vatandaşlardan Orman Yangınına Canla Başla Müdahale

Vatandaşlardan orman yangınına canla başla müdahale

ANKARA - Ankara'da ormanlık alanda çıkan yangını fark eden vatandaşlar, canlarını dişlerine takarak yangını söndürmek için ellerinden geleni yaptı. Yangın, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin de yürüttü çalışmalar neticesinde söndürüldü.

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Ahlatlıbel Atatürk Parkı'ndaki ormanlık alanda öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Piknik yapmak için parka gelen vatandaşlar, ormandan yükselen dumanları fark etti. Yetkililere yangın ihbarında bulunan vatandaşlar, pikniklerini yarıda kesip yangına müdahale etmeye başladı. Yanlarında getirdikleri suları alevlere döken vatandaşlar, bir yandan da elleriyle ve küreklerle toprak dökerek alevlerin büyümesine engel olmaya çalıştı. Bazı vatandaşların da arabalarında bulunan yangın tüpleriyle yangına müdahale ettiği görüldü.

Sabotaj olup olmadığı araştırılıyor

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, zor şartlarda yangının çıktığı yere ulaştı. Ekipler, tazyikli su ile yangına müdahale etmeye başladı. Vatandaşlar ve ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle çok sayıda ağaç zarar görürken, yangının kendiliğinden mi çıktığı yoksa kişi yada kişilerce mi çıkarıldığı araştırılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıktığı alanda incelemelerde bulundu.

"Çok üzüldüm, gözlerim doldu"

Yangına müdahale eden vatandaşlardan Demirhan Aru, dumanları görmesiyle birlikte aracında bulunan yangın tüpünü alarak alevlerin olduğu yere geldiğini söyledi. Piknik yapmak için parka gelen vatandaşlarla birlikte yangına müdahale ettiklerini anlatan Aru, yangın nedeniyle piknik alanından kaçanların da olduğunu aktardı. Aru, vatandaşların yangın tüpünün yanı sıra çalı, çırpı ve elleriyle de müdahale etmeye çalıştığını belirterek, "İlk defa böyle bir şeye tanık oldum ve çok üzüldüm, gözlerim doldu. Bizim Ankara'da nefes aldığımız ender yerlerden biri burası. Benim çocuğum var. Bizden sonra onlar burada yaşayacak" diye konuştu.

Vahdettin Şahin, "Herkes aracından yangın tüplerini aldı geldi. Kürekler, ağaç parçaları ile söndürmeye çalıştı. Buradaki halk olmasaydı bu yangın çok ilerlerdi. Arabalar sonradan geldi" şeklinde konuştu.

"Vatandaşlar motorlu birini gördü"

Parkta işletme sahibi olan Umutcan Günday, sabah saat 07.50'de de aynı yerde yangın çıktığını söyledi. Öğle saatlerinde de ikinci yangının çıktığını belirten Günday, bunun sabotaj olabileceğini düşündüğünü, bazı vatandaşların motorlu bir kişi gördüğünü söylediğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Ankara 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title