Haberler

Vatandaşlara 'Kömürünüzü Zamanında Alın' Uyarısı

Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Hamdullah Arvas, Vatandaşların Kışlık Yakacaklarını Bir An Önce Almalarını Uyarısında Bulunarak, "Son Bir Ayda Tonu 70 Dolar Artan Kömürün Sonbahar Mevsiminde 500 Dolar Olabileceğini Tahmin Ediyoruz" Dedi.

Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Hamdullah Arvas, vatandaşların kışlık yakacaklarını bir an önce almalarını uyarısında bulunarak, "Son bir ayda tonu 70 dolar artan kömürün sonbahar mevsiminde 500 Dolar olabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi çeşitli uyarılarda bulunan Hamdullah Arvas, Van'ın hava kirliliği bakımında 2'nci derece iller arasında yer aldığını söyledi. Bu sebeple yerli kömürün kullanmasının yasaklandığını hatırlatan Arvas, Belediye Başkanlığı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanlığı'ndan oluşan bir denetim timini kurduklarını ve bu timin getirilmek istenen kalorisi düşük olan kömürlere müsade etmediğini kaydetti. Sürekli denetim yaptıklarını ve yerli Şırnak kömürünü kullanacaklara ağır cezai muayedeler uyguladıklarını ifade eden Arvas, vatandaşların kalorisi 6 bin 200'den düşük olan kömürü kullanmamaları uyarısında bulundu.

Kendilerinin kömürü dolar ile alıp sattıkları için yaşanan kur değişiminde fazla etkilenmediklerini de anlatan Arvas, "Dolar kurunun biraz daha düşmesini için bekleyen vatandaşlar kömür almamazlık etmesinler. Dünyadaki kömür piyasası bir kaç kişinin elindedir. Talebin artmasıyla birlikte bunu yetiştiremeyen firmalar durmadan zam yapıyorlar. Dolarda yaşanan düşüş, kömüre gelen zamı karşılamıyor. Sadece bu ay için kömürün tonu 70 dolar arttı. Bizim tahminlerimize göre şimdi 300 dolar olan kömürün ton fiyatı bir kaç ay içerisinde 500 dolara çıkacaktır" dedi.

(ŞA-MET-Y)

25.07.2007 15:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title