Haberler

Vatandaşlar Mevlid Kandili'nde Camilere Akın Etti

Vatandaşlar Mevlid Kandili'nde camilere akın ettiANKARA - Son peygamber olan Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlit kandili tüm İslam alemi tarafından coşkuyla kutlandı.

Vatandaşlar Mevlid Kandili'nde camilere akın etti

ANKARA - Son peygamber olan Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlit kandili tüm İslam alemi tarafından coşkuyla kutlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed'in doğumunun 1445'inci yıl dönümünü kutlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Melike Hatun Camii'nde Özel Kandil Gecesi düzenledi. Cami içinde önce Kur-an'ı Kerim okundu, daha sonra ilahiler söylendi. Kandil gecesine yoğun ilgi gösteren Ankaralılara, Altındağ Belediyesi Kandil simidi, çay ve lokum dağıttı. Mevlid Kandili'ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Melike Hatun Camii, Kocatepe Camii ve Hacı Bayram Veli Camii'ne akın etti.

İSTANBUL - Mevlid Kandili nedeniyle vatandaşlar Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Vatandaşların kandil coşkusu drone ile havadan görüntülendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili'ni idrak etmek için Eyüp Sultan'a gelen vatandaşlar, Eyüp Sultan türbesinin önünde dua edip, Kur'an-ı Kerim okudu. Mevlid kandilinde yatsı namazını Eyüp Sultan Camisinde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı. Vatandaşların Eyüp Sultan Camii'ne akın etmesi drone ile havadan görüntülenirken, Caminin eşsiz güzelliği akşam ışıklandırması ile taçlandırıldı. RİZE - Rize Merkez Sahil Camii'nde TGRT Haber, Mevlid Kandili özel programını canlı yayınla ekranlara taşıdı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Kandili dolayısıyla Rize Merkez Sahil Camii'nde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programı TGRT Haber naklen yayınlayarak milyonlara ulaştırdı. ŞANLIURFA - Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar, camilere akın etti.

İnanç turizminin önemli merkezi ve Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da, kent genelinden ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş Mevlid Kandili dolayısıyla Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah Caminde namaz kıldı. Kılınan namazın ardından Şanlıurfa Müftülüğünce mevlit okutuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlit sonrası, çevre illerden gelenler Balıklıgöl'ü gezerek balıklara yem attı. ANTALYA - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Bu kutlu gecede şehitler de unutulmadı. Mevlit Kandili tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da kutlandı. Hz. Muhammed (S.A.S)'in doğduğu günün 1446'ncı yıldönümünde Mevlid Kandilini kutlamak isteyenler, Osmanlı döneminde 1570 yılında Karaman Beyi Murat Paşa tarafından yaptırılan Muratpaşa Cami'sine akın etti. Kandil gecesi vesilesi ile dolan camide vatandaşlar yatsı namazı kılıp dua etti.

BURSA - Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili'nde Bursa'daki camiler doldu taştı.

Peygamber Efendimizin doğum günü olan mevlit kandilinde Ulu Camii hınca hınç doldu. Tarihi mabede akın eden vatandaşlar, yatsıdan evvel okunan mevlid-i şerifi Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Mübarek geceyi huşu içinde idrak eden vatandaşlar, tarihi bir gün yaşadı. Çevre illerden de gelenlerin olduğu Ulu Camii'nde kandil coşkusu dualarla yaşandı. DENİZLİ - Denizli'de, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişi dolayısıyla Mevlid-i Nebi özel programı gerçekleştirildi.

Denizli'de, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Vatandaşlar Delikliçınar Yeni Camii ve Ulu Camii gibi merkezi camileri doldurarak, bu özel geceyi dualarla ihya etti. Mübarek geceyi dualarla huşu içinde idrak eden vatandaşlar, tarihi bir gün yaşarken, programda Kur'an-ı Kerim okundu, sohbet ve dualar edildi. EDİRNE - Edirne'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Selimiye Camii'nde Mevlid Kandili coşkusu yaşandı.

Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. ELAZIĞ - Mevlit Kandili'nde tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da da camiler doldu. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili, camilerde dualar edilerek ve Kur'an-ı Kerim okunarak kutlandı. Elazığ'da Vatandaşlar başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camileri dolduran vatandaşlar ellerini semaya açıp dua etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Sultan Camii Kandil Dağı Şanlıurfa Güncel Haberler

title