Haberler

Vatandaş İnat Etti, İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da belediye yeni yol yapım çalışması için bir vatandaşın evini yolun ortasından kaldırmak istedi. Ancak ev sahibi istediği ücreti alamayınca iki katlı evi yolun ortasında kaldı.

Diyarbakır'da belediye yeni yol yapım çalışması için bir vatandaşın evini yolun ortasından kaldırmak istiyordu ancak ev sahibi istediği ücreti alamayınca iki katlı evi yolun ortasında kaldı.Yoldan geçen araçlar evin önüne bırakılan trafik levhaları ile ters şeride girmek zorunda kalırken, çevre esnafı da yolun bir türlü tamamlanmamasından şikayetçi.

YOL BAŞKA YÖNE VERİLMEYİNCE EV SAHİBİ İLE ANLAŞMAYA ÇALIŞTILAR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaklaşık 4 ay önce yapımına başlanan 1,5 kilometrelik yolun ortasında iki katlı bir evin kaldığı tespit edildi. Mimar ve mühendislerin uzun süre çalışmaları sonucu yol başka yöne verilemeyince iş ev sahibi ile anlaşmaya kaldı. İki şeritli yolun ortasında kalan evin sahibi ile görüşen belediye yetkilileri, ilk başlarda olumsuz yanıt aldı.

VERİLEN ÜCRETİ AZ BULDU

Bir süre sonra evini satmaya ikna olan vatandaş bu sefer de verilen miktarı az bularak evin değerinde satılmasını istedi. Yaklaşık 5 ay süren görüşmeler sürerken, belediye çalışanları da önce yolu temizleyip ardından asfalt çalışmalarına devam etti.

İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı!

SAHİBİNİN SATMADIĞI EV, YOLUN TAM ORTASINDA KALDI

5 aylık sürenin ardından iki taraf da anlaşamayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sahibinin satmadığı iki katlı ev, duble şeritli yolun tam ortasında kaldı. Yoldan geçen araçlar evin önüne bırakılan trafik levhaları ile ters şeride girmek zorunda kalırken, çevre esnafı da yolun bir türlü tamamlanmamasından şikayetçi.

YIKIMI DURDURMA KARARI ALDIRDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede yol yapımı yaklaşık bir yıl önce kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Yolun ortasında kalan evin sahibi Cihan Arslan, verilen bedeli az bulması nedeni ile mahkemeye başvurarak yıkımı durdurma kararı aldırdı. Bunun üzerine tekrar iletişime geçilen ev sahibi ve belediye yetkilileri, uzlaşmak için tekrar bir araya geldi. Uzlaşma sağlanamazsa belediye yetkilileri, karşı dava açarak sorunu çözmek için girişimlerine devam edecek. Mülk sahibi Cihan Arslan ise, belediyenin kendilerine verdiği fiyatın, normal değerin çok altında olduğunu söyledi. Arslan, kamulaştırma sonrası yıkım kararını durdurduklarını, uzlaşma yöntemi ile sorunun çözülmesini beklediklerini dile getirdi.

ESNAF ÇARESİZ BEKLİYOR

Yol yapım çalışmalarının bir bölümü hariç tamamlandığı yolun yanında bulunan esnaf da sorunun çözülmemesinden şikayetçi. Yolun ortasında kalan evin hemen yanında market işleten esnaf, yolun yaklaşık 5 aydır tamamlanmadığını, bu nedenle şoförlerin bu yolu kullanmadığını kaydederek, işlerinin düştüğünü söyledi. Market işleten Bayram Büken, "Birkaç aydır bu yolun yapımı için çalışıyorlar. Yolun bitiminde villadan dolayı işler belirli bir arada yarım kaldı. Bütün toz duman bizim iş yerimize giriyor. En yakın zamanda bu yolun yapılmasını istiyoruz. 4-5 aydır dükkanımız iş yapmıyor, siftah yapmadan iş yerlerimizi kapatır duruma geldik. Hem bizim hem de vatandaşlar için bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz" dedi.

İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı!

İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı!

İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı!

İstediği Parayı Alamayınca Evi Yolun Ortasında Kaldı!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title