Haberler

Vatandaş gelemeyince büyükşehir gitti

Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla sulama kooperatifleri tarafından işletilen gölet, sondaj ve tarımsal sulama tesislerinin kira bedellerinde herhangi bir artış yapmama kararı alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, sözleşme yenilemesi için...

Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla sulama kooperatifleri tarafından işletilen gölet, sondaj ve tarımsal sulama tesislerinin kira bedellerinde herhangi bir artış yapmama kararı alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, sözleşme yenilemesi için Büyükşehir Belediyesine gelmesi gereken ancak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle gelemeyen kooperatif başkanlarını ziyaret ederek, sözleşmelerin yenilenmesini sağladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla tarımsal üretimin devamlılığının sağlanmasını temin etmek maksadıyla tarımsal sulama kooperatiflerine kiralanmak suretiyle işletilen ve kira sözleşmelerinin süresi sona eren gölet, sondaj ve tarımsal sulama tesislerinin mevcut kira sözleşmelerinde belirtilmiş 2019 yılı kiralama bedellerinde herhangi bir artış yapılmadan, kira sözleşmelerinin 31.12.2020 tarihine kadar uzatılması kararlaştırılmıştı.

S.S. Sancaklıiğdecik Tarımsal Sulama Kooperatifi, S.S. Sancaklıbozköy Tarımsal Sulama Kooperatifi, S.S. Karaoğlanlı Tarımsal Sulama Kooperatifi ve S.S. Palazdede Tarımsal Sulama Kooperatifi'ni ilgilendiren bu karar sonrasında, Karaoğlanlı Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Fethi Kanber ile Sancaklıiğdecik Sulama Kooperatifi Başkanı Baki Sürücü, 65 yaş üstü olması ve kronik rahatsızlıklarının bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamında olduklarını ve ek sözleşmeyi imzalamak üzere Manisa Büyükşehir Belediyesine gelemeyeceklerini bildirdi.

Kırsal Hizmetler Dairesi harekete geçti

Bunun üzerine harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, tarım sezonun başlamış olması ve mevsim yağışlarının yetersizliğini dikkate alarak sulama hizmetinde kesintiye mahal vermemek ve üreticinin mağdur olmasını önlemek maksadıyla kooperatif başkanlarının durumunu değerlendirdi ve düzenlenen sözleşme ile Karaoğlanlı ve Sancaklıiğdecik Mahallelerine giderek ziyaret edilen kooperatif başkanlarına imzalatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Yaşanan Covid-19 pandemi sürecinde tarımsal üretimin devamlılığının sağlanması için üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Evde Kal Manisa, çiftçilerimiz üretime, biz çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title