Haberler

Vatandaş, Belediyelere 4 Vergi Ödüyor

Vatandaşların, Malatya Belediyesi'ne Emlak, İlan Reklam ve Çevre Temizlik Vergilerini Ödediği Belirtildi.

Vatandaşların, Malatya Belediyesi'ne Emlak, İlan Reklam ve Çevre Temizlik vergilerini ödediği belirtildi.

Malatya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Emlak vergisinin tarh, tahakkuk ve tahsili 1319 sayılı Emlak Vergi Kanunu maddeleri gereğince uygulanarak, yıl içerisinde iki taksit halinde tahsil edilmektedir. İlan Reklam Vergisi; 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunun 12-16. maddeleri gereğince 2 eşit taksit halinde tahsil edilmektedir" denildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Çevre Temizlik Vergileri ise 2464 sayılı kanunun 44. maddesi gereğince yıl içerisinde iki eşit taksitte ödeniyor. Katılım Payı vergi tarh, tahakkuku ve tahsili esaslar çerçevesinde hesaplanarak 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92. ve 93. maddeleri gereğince, Belediyelerce yapılan yol, su ve kanalizasyon harcamalarının her biri için, bina ve arsalarda emlak vergi değerinin yüzde 2'si mükelleflere katılım payı vergisi olarak tahakkuk ettirilmekte olup, iki yıl içerisinde dört eşit taksite bölünerek tahsil edilmekte olup, peşin ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanmaktadır. Söz konusu vergi uygulama ve tahsilatları Anayasanın 10. maddesinde geçen 'Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar' ibaresi doğrultusunda, yine Anayasanın 73. maddesindeki 'Vergi uygulaması yapılırken Genellik ve Eşitlik, Yasallık' ilkeleri çerçevesinde yapılmaktadır." (NA-OÇ-Y) 26.06.2008 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title