Haberler

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Bu önerinin tek bir anlamı var, o da PKK'nın kurtarılmasıdır"

Güncelleme:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: "Bu önerinin tek bir anlamı var, o da Pkk'nın kurtarılmasıdır"

ANKARA - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözüm adı altında bir öneriyi kamuoyunun gündemine getiriyorlar. Ancak bu önerinin tek bir anlamı var. O da Pkk'nın kurtarılmasıdır. Telaşları da bu yüzdendir" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP, HDP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin bir süredir Kürt sorununa HDP'li çözüm başlığı altında kampanya yürüttüğünü söyleyen Genel Başkan Perinçek, "Burada çok açık bir şekilde Türkiye'nin bugünkü çözümüne karşı yani Kürt sorununun Türk ordusunun, Türk polisinin, köy korucusunun silahıyla çözümüne karşı bir baltalama girişimi. Bu sözüm ona TBMM'de çözüm Pkk'yı kurtarmak içindir. Pkk'yı Türk ordusunun süngüsünden kurtarmak amacıyla böyle bir söylem getirilmiştir. Kürt sorununa çözüm yeri dağda, bayırda, sokakta, hendekte ve çözüm orada başarıyla yürütülmektedir" dedi.

"Bu önerinin tek bir anlamı var, o da Pkk'nın kurtarılmasıdır"

Terör örgütlerine ABD'nin silah dağıttığını kaydeden Perinçek, "Kürt sorununun barışçıl yoldan vatan bütünlüğü içerisinde çözülmesini kabul etmemişlerdir. PKK terör örgütünü örgütleyerek, ona silah vererek, donatarak, eğiterek ateşe sürmüşlerdir. Şimdi ateşle yüzleşmişlerdir ve o ateşin içerisinde kendilerine göre TBMM'de çözüm adı altında bir öneriyi kamuoyunun gündemine getiriyorlar. Ancak bu önerinin tek bir anlamı var. O da PKK'nın kurtarılmasıdır. Telaşları da bu yüzdendir. Bu durumda TBMM, kamuoyuna ve bütün dünyaya bu sorunu TBMM'nin iradesiyle ve hükümetin görevlendirmesiyle çözülmekte olduğunu, yürütülmekte olan çözümün Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM'nin çözümü olduğunu duyurmalıdır" diye konuştu.

Vatan Partisi'nin Kürt sorununa çözüm konusunda TBMM'ye sunacağı karar tasarısı ise şöyle:

"ABD başta olmak üzere Atlantik sistemi içinde bulunan kimi devletlerin ve denetledikleri unsurların 'Kürt sorunu' başlığı altında ısrarla dayattıkları sorun, TBMM'nin temsil ettiği millet iradesiyle demokratik haklar açısından esas olarak çözülmüştür. Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürt vatandaşlarımızın eşitlik, kardeşlik ve birlik yönündeki demokratik talepleri yasalarla düzenlenmiştir ve hükümetçe uygulanmaktadır. ABD ve güdümündeki bölücü terör örgütü, sorunun Türkiye'nin bütünlüğü ve barış içinde çözümüne karşı bölünmeyi ve savaşı dayatmıştır. Bu durumda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silahlı dayatmaya silahla yanıt vermiştir ve bölücü terörü yurt içinde ve sınır ötesinde temizleme görevinin sonuna gelmiştir. Bu çözüm, Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM'nin çözümüdür. Vatanımızı kalıcı barış ve huzura kavuşturmakta olduğumuz bugünkü koşullarda Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Cumhuriyet hükümetimizin her vatandaşa iş, her vatandaşa huzur, her vatandaşa sağlık ve eğitim sağlayacağına güveniyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları, 'üretenler milletin efendisidir ve üretici baş tacıdır' şiarıyla başaracağımız üretim devrimiyle aşmakta kararlıyız.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title