Haberler

Vatan Hasreti Yaşlılık ve Hastalık Dinlemiyor

Ramazan Bayramı için ülkesine giden Suriyelilerin arasında çok sayıda engelli, yaşlı ve yatağa bağlı hasta bulunuyor. Sınır kapısında hasta, engelli ve yaşlılara öncelik tanınıyor.

Türkiye'nin dört bir tarafından Kilis'e gelen Suriyeliler, Ramazan Bayramı için ülkelerine gidiyor. Suriye'ye gidenlerin arasında yatağa bağlı hastalar, engelliler ve yaşlılar da bulunuyor. Yatağa bağlı hastaların kimi tekerlekli sandalyeyle giderken kimileri ise el arabalarında ülkesine dönmeye çalışıyor. Sınır kapısındaki görevliler ve polisler, yaşlı ve engellilere öncelik tanıyor.

13 Haziran tarihine kadar Suriye'nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine gitmek isteyen Suriyeliler, online randevu sistemine kayıt yaptırarak randevu günü ülkelerine gidiyor. Şu ana kadar 74 bini aşkın Suriyeli Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek için randevu sistemine kayıt oldu.

AFAD tarafından kurulan dev çadırların bulunduğu bölgeye gelerek geceden sıraya giren Suriyeliler, sabah 08.00'den itibaren ülkelerine gidiyor. Aşıları eksik olan 0-15 yaş aralığındaki Suriyeli çocuklara ise İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından aşı yapılıyor. Suriyeliler tahsis edilen otobüslerle Halep kentine bağlı Azez ilçesine, buradan da diğer şehirlere gidiyor. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title