Haberler

Vaski Olağan Genel Kurul Toplantısı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Van TSO toplantı salonunda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, ilçe belediye eş başkanları, meclis üyeleri, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu katıldı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın başkanlığını yaptığı genel kurul toplantısında VASKİ Genel Müdürlüğü'nün performans programı ve 2016 yılı yatırım programları karara bağlandı. Açılış ve yoklamanın ardından tartışılan performans programında 2015 yılı yapılanlar, 2016 yılında yapılması düşünülenleri aktaran VASKİ İdaresi Daire başkanları, katılım sağlayan belediye eş başkanları ile meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

"BÜTÜN İLÇELERDE ARITMA TESİSİ OLACAK"

Her ilçede arıtma tesisinin olacağını belirten VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, İskele Arıtma Tesisi'nin iki büyük deprem gördüğünü ve artık işlevini yitirdiğini belirterek, "Bakanlık ve Avrupa Birliği delegasyonu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 yıl sürecek yeni bir arıtma tesisi ve depremde ciddi zararlar görmüş ana kolektör hatlar yenilenecek. İhale aşamasına gelen bu proje 2017 yılında İskele'de kurulacak yeni arıtma tesisiyle birlikte Van Gölü'ne ve bölgeye cevap verecek şekilde temelini atmış olacağız. 2016-2017 yılı içerisinde bütün ilçelerimizde ileri biyolojik arıtma tesisleri kurulmaya başlanacak" dedi.

AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, Kalecik TOKİ konutlarında yaşanan su sorununu dile getirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'nın bir konuşma yapmasının ardından toplandı sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Kaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title