Haberler

Vasiad'dan İftar Yemeği

(VASİAD) tarafından iftar yemeği verildi.

Van Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği

(VASİAD) tarafından iftar yemeği verildi.

Bir otelde düzenlenen iftar programına katılan Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin raporlarına göre şimdiye kadar en hızlı müdahale edilen depremin, Van depremi olduğunu belirtti.

Karaloğlu, depreme hızlı müdahale edildiğini ve gereken her şeyin hızla yapıldığını vurgulayarak, bazı sivil toplum örgütlerinin bardağın dolu tarafını görmeden açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.

Depremden sonra yapılanlarla bardağın büyük bir kısmının dolduğuna değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Halen yapmamız gereken büyük işler var. Onlar da sırasıyla yapılmaktadır ve sorunların büyük bölümü çözülmüştür. Bu şehirde 250 milyon lira KOSGEB kredisi kullandırılmıştır. Sadece toplum yararına çalışma programı dahilinde 50 milyon lira ödenmiştir. Bunlar direk ve dolayısıyla şehrin ekonomisine verilen candır. Eksik kalan birkaç kişinin kredisini konuşmak doğru değildir. Bu şehir için çalışan ve gece gündüz Ankara'da mücadele veren insanlar var. Onların motivasyonlarını bozmak doğru değildir. 4 bin esnaf ve tüccar KOSGEB kredisi kullanmış bu az bir rakam değil."

-TUSKON Başkanı Meral-

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de Van'ın deprem döneminde büyük bir göç dalgası yaşadığını ve yoğun kış şartlarıyla mücadele ettiğini anımsatarak, VASİAD ve ERSİAD'ın o dönemde durmadığını, kentin sorunlarını TUSKON platformuna taşıdığını ifade etti.

Meral, kendilerinin de bu sorunları en üst düzeydeki mercilere aktardığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bugün Erciş'i, Van'ı gezdik. Gördüğümüz tablo bundan 9 ay öncesinden çok farklı ve olumluydu. Eskiden binaların olduğu yerleri görmeseydik, Van'a afetin uğradığını bilmeyecektik. Böyle bir dinamizmi Van'da gördük ve çok memnun olduk. Herkeste çok büyük bir ümit ve beklenti gördük. Bu da bizi fazlasıyla mutlu etti. Bunda devlet yöneticilerinin, STK'ların ve yerel yönetimlerin çalışmalarının büyük payı olduğunu düşünüyorum."

Meral, dünyada her ne kadar kara bulutlar dolaşsa da Türkiye'nin şu anda çok daha farklı bir yerde olduğuna dikkati çekerek, yatırımcıların devlet desteği ile büyük bir atağa kalktığını dile getirdi.

Programa AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, kurum müdürleri, dernek üyeleri ve iş adamaları katıldı.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Münir Karaloğlu Rızanur Meral Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title