Haberler

Varto Devlet Hastanesi'ne Erkek Hemşire Atandı

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'ne İlk Defa Erkek Hemşire Atandı.

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'ne ilk defa erkek hemşire atandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Varto ilçesine ataması yapılan 12 hemşire görevine başladı. Yeni ataması yapılan hemşirelerden 9'unun erkek olduğu belirtildi. İlk defa erkek hemşire ile karşılaşan bazı vatandaşlar şaşırdıklarını söylediler. Hastanelerine ilk olarak atanan erkek hemşirelerin enjeksiyon yapmasına bazı bayan hastaların tepki gösterdiğini belirten Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Toktamış, kısa bir süre sonra hastaların buna alışacaklarını söyledi. Toktamış, "Hastanemize atanan 12 hemşireden 9 tanesi erkektir. İlk olduğu için bazı bayanlar buna tepki gösteriyorlar. Ama zamanla hastalarımız erkek hemşirelerinde var olduklarına inanacaklardır. Yeni ataması yapılan erkek hemşirelerden Nuh Mutlu daha önce İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde görev yapmıştır. Erkek hemşireler hem damar açıyor, hem de tansiyon ölçüyorlar" dedi.

Varto Devlet Hastanesi'nde yatan Hanifi Erkmen ise, enjeksiyon yapmak için gelen erkek hemşireyi görünce önce sağlık memuru olduğunu düşündüğünü söyledi. Ekmen, "Sağlık memuru sandığım erkeğin hemşire olduğunu öğrenince ilk başta şaşırdım. Ama bu gayet normaldir. Bayan doktor oluyorsa, erkek neden hemşire olmasın" dedi

(FÇ-AKK-Y)

14.07.2007 12:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title