Haberler

Varto'da İtfaiye Erlerine Yanmaz Elbise

Muş’un Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, itfaiye erlerine yanmaz elbise satın alarak, “Gençler artık okey masası eri değil, itfaiye eri olarak görev yapacaklar” dedi.

Muş'un Varto Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, itfaiye erlerine yanmaz elbise satın alarak, "Gençler artık okey masası eri değil, itfaiye eri olarak görev yapacaklar" dedi.

Personelinin güvenliğini ön planda tutan Mehmet Nuri Çetin, satın alınan koruyucu niteliğe sahip 10 adet (Nomex) yanmaz elbise, 10 çift bot ve 10 adet bareti itfaiye personeline dağıttı. Varto Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğünün her geçen gün daha iyi hizmet verebilmek için araç ve gereç donanımını günün şartlarına uygun hale getirdiğine dikkat çeken Mehmet Nuri Çetin, tüm ekibin ahşap, benzin, elektrik ve metal yangını gibi değişik türlerdeki yangınlara başarıyla müdahale edecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Çetin, "Kayyumdan önce itfaiyemizde tek arkadaşımız vardı. Takım elbise ile kocaman hastane yangınına tek eleman gelmişti. Biz hemen eleman sayımızı dokuza çıkardık. En modern yanmaz, yangına dayanıklı elbiseleri aldık. Bizim için vatandaşın can ve mal güvenliği merkezdedir. Önceliğimiz odur. Şimdi dokuz itfaiye eri ve üç itfaiye aracımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bundan sonra arkadaşlarımız yangınlara hızlıca müdahale edecekler. İnsanlarımıza hizmet etmek önceliğimiz" dedi.

"Artık arkadaşlarımız itfaiye eri olacaklar, 4'üncü okey elemanı olmayacaklar"

Bölgede bu elbiselerin nadir bulunduğunu ifade eden Çetin, "Bunlar yanmaz elbiseler. Varto Belediyemiz son iki ayda bayağı hızlı çalıştı. Daha önceden alınan personeller, örgüt talimatıyla alındığı için çalışmak yerine okey masalarında 3 ve 4'üncü oluyordu. Artık öyle bir şey yok. Artık arkadaşlarımız itfaiye eri olacaklar, 4'üncü okey elemanı olmayacaklar. Araç filosunu her düzeyde yangına müdahale edecek ve trafik kazalarında yaralıları kurtarabilecek ekipmanla donatan itfaiye, ilçe merkezinin yapısı ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda Vartolulara en üst düzeyde hizmet veriyor. Bunların çoğu yeni arkadaşlarımız, Varto'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

Varto Belediyesi itfaiye Amiri Kamer Tekin ise 25 yıllık çalışan olduğunu belirterek, "Daha önceden yangına dayanıklı elbisemiz olmamıştı. Sağ olsun belediye başkanımız itfaiyemize yangın elbisesi aldı. Bundan sonra yangınlara daha kontrollü bir şekilde müdahale edeceğiz. Allah korusun tüm doğal afetlerde iyi bir şekilde hizmet vermeye çalışırız" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Varto Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title