Haberler

Varto'da Ağaçlandırma Çalışmaları

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı Tarafından Ormancılığı Geliştirmek ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamak Amacıyla Proje Hazırlayan Vatandaşlara Destek Verileceği Belirtildi.

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı tarafından ormancılığı geliştirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla proje hazırlayan vatandaşlara destek verileceği belirtildi.

Varto ilçesinde Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından kamu kurumları ile tüzel ve özel kişilerin hazırlayacağı proje kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapmak isteyenlere 15 yıl ödemesiz kredi verileceği belirtildi. Varto Tarım Müdürü Kadir Ateş, ilçede ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Ateş, "Hükümetimiz tarafından Milli Ağaçlandırma seferberliği başlatılmıştır. Çevre ve Orman Müdürlü ilçede olmadığı için Tarım Müdürlüğü olarak biz bu çalışmadan yararlanmak isteyenleri yönlendiriyoruz. İsteyen herkes bu konuda proje hazırlayabilir. Projeler Muş Çevre ve Orman Müdürlüğü ile serbest çalışan Orman Mühendisleri tarafından hazırlanabiliyor. Hazırlanan projelerin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne ibraz edilmesi gerekir. Proje kabul gördükten sonra kredi veriliyor. Kredi 15 yıl sonra geri alınıyor. Varto'da ceviz yetiştiriciliği yapmak isteyenler bu krediden faydalanabilir. Çünkü ilçede ceviz yetiştiriciliğine uygun alanlar vardır" dedi.

(FÇ-AKK-Y)

20.01.2008 14:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title