Haberler

Varşova'da Çevre Kirliliğine Atıkmatikle Çözüm- Makine İki Atık Şişe Karşılığında Bir Şişe Su...

- (Özel) Varşova'da çevre kirliliğine atıkmatikle çözüm Makine iki atık şişe karşılığında bir şişe su veriyorVARŞOVA - Polonya'nın başkenti Varşova'da çevre kirliliğine çözüm olarak belediyenin yerleştirdiği makine, iki atık şişe karşılığında bir şişe su veriyor.

- (Özel) Varşova'da çevre kirliliğine atıkmatikle çözüm

Makine iki atık şişe karşılığında bir şişe su veriyor

VARŞOVA - Polonya'nın başkenti Varşova'da çevre kirliliğine çözüm olarak belediyenin yerleştirdiği makine, iki atık şişe karşılığında bir şişe su veriyor.

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği Varşova'da Polonyalılar serinlemek için parklara ve Vistül Nehri kenarındaki dinlenme yerlerine akın ediyor. Ancak nehrin kıyısında soğuk içeceklerle serinleyen halk pet şişeleri ve kola kutularını çöpe atmak yerine olduğu yerde bırakınca özellikle hafta sonları nehir kıyısı çöplerle doluyor. Nehir kıyısından tonlarca katı atık toplayan Varşova Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek için bir uygulama başlattı. Belediye, nehrin iki yakasına katı atıkların depolandığı iki adet makine yerleştirdi. Vistül Nehri'nin iki yakasına yerleştirilen atıkmatiklere 2 adet atık pet şişe ya da kola kutusu atan vatandaşlar, bunun karşılığında atıkmatiklerden 1 pet şişe suyu ücretsiz alıyor. Uygulama, insan kaynaklı çevre kirliliğinin bir nebze önüne geçmeyi ve katı atıkların geri kazanımı dolayısıyla ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Henüz çok yeni olan atıkmatik uygulaması Polonyalıların da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Uygulamaya ilişkin olarak İHA'ya konuşan Varşova sakinlerinden Sandra Jaroszewska, uygulamanın olağanüstü olduğunu söyledi. Jaroszewska, "Fikir süper, çok hoşuma gitti. Yapmamız gereken 2 adet atık şişe getirmek, hepsi bu. Atık şişeleri getiriyoruz, bu sıcakta buz gibi su alıyoruz" şeklinde konuştu.

Bunaltıcı sıcaklarda buz gibi suyun tadını çıkaran Rajmund Magda ise, uygulamanın olumlu yönde bir adım olduğu değerlendirmesinde bulundu. Magda, "Belediyenin bu şekilde atıkları toplaması, vatandaşları doğayı korumaya, çevreyi temiz tutmaya özendirmesi bence çok iyi bir fikir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Polonya Varşova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title