Haberler

Varşova Başpiskoposunun İstifası

Vatikan, Polonyalı eski komünistleri, yeni atanan Varşova Başpiskoposu Stanislaw Wielgus'u istifa etmek zorunda bırakan skandalın arkasında olabileceğini bildirdi.

Başpiskapos Wielgus, basında yer alan, komünist dönemde Polonya'da gizli polisle işbirliği yaptığı iddialarını kabul etmesinin ardından bugün erken saatlerde istifasını sunmuştu. Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Wielgus'un geçmişiyle ilgili bu ifşaların eski komünistler tarafından sızdırılmış olabileceğini belirtti. Lombardi buna neden olarak ise, kilisenin onların iktidardan düşüşündeki rolü nedeniyle öc almak istemeleri olabileceğini vurguladı. Lombardi yaptığı açıklamada, "Polonya'daki Katolik Kilisesi'ne yönelik son saldırıların, iman ve Polonya halkının özgürlük arzusuyla bozguna uğramışların intikamı olduğu görülüyor" diye belirtti. Lombardi ayrıca, "Kilise gerçekten korkmuyor ve üyeleri hatalarını kabul etmeyi bilmeliler" ifadelerini kullandı.

Papa 16. Benedict'in de Wielgus'un istifasını kabul ettiği ve selefi Kardinal Jozef Glemp'ten "başpiskoposun idaresi altındaki böylgeyle ilgili kararlar alınana kadar" başpiskopos olarak devam etmesini istediği belirtilmişti. Wielgus bugün resmi olarak başpiskoposluk görevini alacaktı.

(AFP-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title