Haberler

Vanlı Sanayicilerden Yatırım ve Kalkınma Hamlesi

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kurulacak cazibe merkezleri kapsamında Ankara'da Kalkınma, Ekonomi, Maliye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanları ile bir araya geldi.

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kurulacak cazibe merkezleri kapsamında Ankara'da Kalkınma, Ekonomi, Maliye, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanları ile bir araya geldi.

Bozkurt, Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek görüşmelerini anlattı.

Cazibe merkezleri kapsamında sanayicilerin sıkıntılarını ve beklentilerini dile getirdiklerini belirten Bozkurt, ayrıca Van'da sanayi zirvesi yapmayı planladıklarını söyledi.

Bozkurt, şöyle konuştu:

"Bölgede hali hazırda üretim yapan firmaların ürün ve üretim kapasiteleri listelenerek program oluşturulması, belli standartları karşılayan ve yerelde üretilen ürünlerin tescillenerek kamu şartnamelerinde yer alması, satın alımın teşvik edilmesi ve denetimli takibinin yapılması beklenmektedir. Van ve bölgedeki bankaların eksperler aracılığıyla ipoteğe konu taşınmaz varlıkların değerlerini bölgedeki risk priminin yüksekliği nedeniyle yüzde 75 oranında eksik değerlendirilmesinin önüne geçilmesini yasal mevzuat değişikliğinin devlet bankalarının öncülüğünde başlatılarak, özel sektör finans kurumlarına örnek teşkil etmesini talep etmekteyiz. Bu taleplerimizi de Ankara'da bakanlarımızla paylaştık ve karşılık bulduk."

Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili talepler

Van için önemli bir turizm ve ticaret kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili talepleri bakanlara ilettiklerini belirten Bozkurt, "Sanayinin altyapısının güçlendirilmesi ve ucuz hammadde kaynaklarına ulaşılması kapsamında sınır ticareti mevzuatının kolaylaştırılması ve İran tarafından Kapıköy Sınır Kapısı'na yönelik ulaşım altyapısının sağlanmasını talep ediyoruz. Bölge sanayicileri ve iş çevrelerinin gerçek beklentisi olan kredi kullanımının önündeki bankaların sicil ve benzeri bahaneler öne sürmesi gibi gerekçelerin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun bir düzenlemesi veyahut bir sanayici, esnaf sicil affıyla kaldırılması ve bu hususta yasal düzenlemenin önünün açılması bölgenin ticari hayatı için kritik bir konudur." diye konuştu.

"Depremlerden sonra biriken vergi borçları"

Van ve bölgedeki banka borçlarının faizsiz 1 yıl süreyle ertelenmesini talep ettiklerini dile getiren Bozkurt, "KOSGEB destek mekanizması prensipleri içinde kredi erteleme desteği talep etmekteyiz. KOSGEB tarafından bölgede terör olayları sonucunda mağdur olan firmalar için sunulan Acil Kredi Faiz Desteği'nin faydalandırılma şartlarının makul koşullara çekilmesi ve kapsayıcı bir mevzuat çerçevesinde işlevselliğin arttırılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz. 2011 yılının son çeyreğinde meydana gelen Van depreminden bugüne kadar bölgede vergi tahakkuku ve tahsilatı gerçekleştirilmemiştir. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra biriken vergi borçlarıyla ilgili taleplerini de bakanlara ilettik. Halı hazırda bölgedeki tüm ekonomik birimler büyük ve birikmiş bir vergi yüküyle karşı karşıyadır. Deprem sonrasında meydana gelen iş kayıpları ve ekonomik toparlanma süresi göz önünde bulundurulduğunda, kademeli ve gerekçeli bir şekilde 2011, 2012, 2013 yıllarına ait vergi borçlarının gelir ve kurumlar borçlarının affı. 2011, 2016 yıllarındaki geriye kalan vergi borçlarının da ödemesi 48 eşit taksitte, 96 aylık bir zaman dilimine yayılarak faizsiz bir şekilde tahsili ve vergi aslının yüzde 50'sinin iskonto edilmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Kapıköy Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title