Haberler

Vanda Dershanelerin Okula Dönüşme Süreci Başladı

Türkiye’de dershanelerin özel okullara dönüşmesi kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde Van’da da bazı dershaneler işe tabelalarını değiştirmekle başladı.

Türkiye'de dershanelerin özel okullara dönüşmesi kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde Van'da da bazı dershaneler işe tabelalarını değiştirmekle başladı.

Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusu Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı ile sona erdi. Anayasa Mahkemesi'nin, dershanelerin kapatılmasını öngören yasal düzenlemeyi iptali 'dershane' ibaresi yürürlükteki tüm kanunlardan çıkarılmış oldu. Bu doğrultuda dershanelerin özel okullara dönüşmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na yapmış oldukları başvurular doğrultusunda birçok dershane özel okula dönüşümünü tamamladı. Van'da da özel eğitim kurumuna geçmek için başvuruda bulunan dershaneler işe tabelalarını değiştirmekle başladılar. Van başta olmak üzere Türkiye genelinde okula dönüşmeyen dershanelerin kapatılacağı, Van'da bu dönüşüme geçmeyen dershanelerin olduğu gerekçesi ile kapatılacağı öğrenildi. Van'da kaç dershanenin özel okula dönüştüğü konusunda net bir rakam bilinmezken, dönüşümü kabul eden dershanelerin ise zaman kaybetmeden değişim çalışmalarına start verdikleri görüldü.

Dönüşüm projesi kapsamında Van'da Uğur Dershaneleri de ruhsatını alarak kentin ilk temel lisesi olma unvanına kavuştu. 7 Temmuz 2015 tarihi itibari ile okul ruhsatını alan Uğur Dershanesi, dershane tabelasını indirerek Uğur Okulları tabelalarını astı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anayasa Mahkemesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title