Haberler

Van YYÜ'de, video konferansla senato toplantısı

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) haftalık senato toplantısı, koronavirüs önlemleri kapsamında, video konferans ile gerçekleştirildi.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) haftalık senato toplantısı, koronavirüs önlemleri kapsamında, video konferans ile gerçekleştirildi. Üniversitenin üst yönetim organı olan senato, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli başkanlığında, üyelerin bulundukları yerden görüntülü olarak bağlandıkları sistemle toplandı.

Van YYÜ senato toplantısı, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında video konferansla gerçekleştirildi. Toplantı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli Başkanlığı'nda, senato üyelerinin bulundukları yerden görüntülü bağlandıkları sistem üzerinden yapıldı. Bundan sonra gerçekleştirilecek toplantıların da bu yöntemle yapılacağını belirten Rektör Şevli, "Koronavirüsle mücadele kapsamında ilk kez senato toplantımızı video konferans yöntemi ile gerçekleştirdik. Koronavirüs tehdidi geçene kadar tüm senato ve yönetim kurulu toplantılarımızı kurduğumuz bu sistem üzerinden yapacağız. Herkes bulunduğu yerden görüntülü olarak bağlanıyor sisteme. Bugünkü toplantımızda koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler, alınması gereken tedbirler ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin devamı gibi konular görüşüldü" diye konuştu.

Rektör Şevli, uzaktan eğitime geçtiklerini de belirterek, "YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç hocamızın, öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramaması için yükseköğretime 23 Mart 2020 tarihinde dijital ortamda devam edileceğini açıklamasıyla birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi YUZEM birimimiz hemen hazırlıklara başlayarak uzaktan eğitime geçtik" dedi.

Öğrencilerin sağlığını önceleyerek eğitim ve öğretim faaliyetlerine 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitimle devam etmeye başladıklarını anlatan Rektör Şevli, "Süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Yaşanan bu sıkıntılı zamanlarda koordinasyonu iyi sağlayarak tüm birimlerimizle iletişimde olmayı sürdürmek zorundayız. Öğrencilerimiz için tüm olası senaryolara göre tedbirlerimizi alıyoruz. Uzaktan eğitimle birlikte akademik takvim üzerinde çalışıyoruz. Uzaktan eğitimle daha fazla senkron ders yapılmasını teşvik ediyoruz. Yaz aylarında yapılacak derslerin planlamalarını da kurullarımız hazırlıyorlar" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title