Haberler

Van Yine Depremle Sallandı

Güncelleme:

Van'ın Muradiye ilçesinde akşam saatlerinde deprem meydana geldi.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak köyü olan, Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem kaydetti. Depremin saat 21.19'da, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken kısa süreli olarak köyde ve ilçede süreli paniğe neden oldu.

Gün içinde saat 02:44, 15:35 ve 15:39'daysa merkez üssü Van Gölü olan iki sarsıntı kaydedildi. Ancak bu sarsıntılar 2.2, 2.3 ve 2.8 büyüklüğünde olduğu için fazla hissedilmedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından Van'da gün içinde toplam 6 sarsıntı kaydedildi. Bunlardan üçününü merkez üssü Van Gölü'ydü.

Saat 14:51'deyse Van'ın Gürpınar ilçesinde 3.3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu sarsıntının derinliği de son depremdeki gibi 5 kilometreydi.

Sabah 06:26'da da yine fazla hissedilmeyen bir deprem yaşandı. Aletsel büyüklüğü 2.7 olan depremin merkez üssü, Gedikbulak ilçesiydi. Bu sarsıntının derinliği de 5 kilometre olarak ölçüldü.

Van, 23 Ekim 2011'de saat 13.41'de merkez üssü Tabanlı köyü olan 7,2 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Erzurum, Batman, Bitlis, Şanlıurfa, Muş, Bingöl, Siirt, Iğdır ve Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki Duhok bölgesinde de hissedilen deprem yüzlerce cana mâl oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Van Gölü Muradiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title