Haberler

Van: Vatso'dan Kene Uyarısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Hayvancılık Meslek Komitesi Başkanı Zahir Başdinç, yetkilileri kene tehlikesine karşı uyardı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Hayvancılık Meslek Komitesi Başkanı Zahir Başdinç, yetkilileri kene tehlikesine karşı uyardı.

Başkan Başdinç, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda kümes ve kanatlı hayvanların itlafı ile ortaya çıkan kene rahatsızlığının halk arasında ve özellikle hayvancılıkla uğraşan insanlarda rahatsızlığa neden olduğunu kaydetti. Başdinç, "Çiftçilik yapanlar, çobanlar, kasaplar, mezbahalarda çalışanlar, et ve et ürünleri işinde çalışanlar ve hayvanlarla temas halinde olan diğer meslek sahipleri de risk grubuna dahildir. Bu konuda ilgili kurumlar, gerekli uyarıları ve halkı bilgilendirici çalışmalar yapmalılar" diye konuştu.

Açıklamasında, VATSO üyelerinden gelen talepler doğrultusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Zahir Başdinç, bu konuda sorun yaşayan üyelerini ilgili kurumlara yönlendirdiklerini belirterek, "Ancak, korku ve rahatsızlığa neden olan kene tehlikesine karşı ilgili kurumların kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapması gerekir. Çünkü insanların bu konuda bilgileri olmadığı için olumsuz sonuçlar çıkabilir. Daha büyük ve tehlikeli sonuçlar ortaya çıkmadan kene tehlikesine karşı çalışmalar yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title