Haberler

Van: Vatso'da Sertifika Töreni

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kurum Yöneticilerini Sahaya İndirmede Gençlere Büyük Görev Düştüğünü Söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kurum yöneticilerini sahaya indirmede gençlere büyük görev düştüğünü söyledi.

VATSO tarafından düzenlenen, Avrupa Birliği (AB) Hibe Projeleri Kapasitesini Geliştirme Eğitimi'ni tamamlayan kursiyerlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi. VATSO binasında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Başkan Zahir Kandaşoğlu, tek hedeflerinin gençlere ve esnaflara öncülük etmek olduğunu söyledi. AB işbirliğiyle düzenlemiş oldukları eğitimlerde gençlere ve esnafa yönelik 4 grup şeklinde eğitimler verdiklerini ifade eden Kandaşoğlu, "Bu eğitimler sonunda, buradaki arkadaşlarımız sertifikalarını alarak birer emlakçı sıfatına bürünecekler ve istedikleri her türlü şirkete başvuruda bulunabilecekler. El birliğiyle her kurumu harekete geçirmek gerekir. Bu ise gençlerin yapacağı projelerle gerçekleşecek" dedi.

Zahir Kandaşoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) bugüne kadar ile hiçbir fayda sağlamadığını da ifade etti. YYÜ'nün hiçbir konuda öncülük yaparak kurumları yönlendirmediğini kaydeden Kandaşoğlu, "YYÜ'nün tek bir faydası var, o da ürünler konusunda yapmış olduğu çalışmalar. Onun dışında herhangi bir çalışması bulunmamaktır. Bu kurum sahaya çıkmalı artık. Bizlere öncülük etmesi gerekiyor. Bu da gençlerin yapacağı çalışmalarla olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından AB Hibe Projeleri Kapasitesini Geliştirme Eğitimi'ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title