Haberler

Van: Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Taşımalı Eğitime Denetim

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Taşımalı Eğitim Veren Okullarda Sıkı Denetim Yaptıklarını, Kurallara Uymayan Servis Sürücülerine Çeşitli Cezalar Verileceğini Belirtti.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, taşımalı eğitim veren okullarda sıkı denetim yaptıklarını, kurallara uymayan servis sürücülerine çeşitli cezalar verileceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, il genelinde 21 bin 705 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığını bin 60 köy ve mezradan 87 okula bin 277 araçla taşınan öğrencilerin sorunsuz bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için geceli gündüzlü çalıştıklarını bildirdi. Yıldız, "Son iki yıl içerisinde il genelinde 32 tane 10 derslikli taşımalı ilköğretim okulu açıldı. Yeni açılan taşıma merkezlerinin özellikle kız öğrencilerin okullaşmasına çok olumlu etkileri oldu. Olumsuz hava koşulları taşımalı eğitimi zaman zaman sekteye uğratıyor" dedi.

Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, denetimler sırasında araçlarda bazı olumsuzluklarla karşılaştıklarını ve sık sık denetime çıkacaklarını anlattı. Öğrencilere verilen yemeklerin sağlıklı olup olmadığını, gramajının eksik olup olmadığını İpekyolu Devlet Hastanesi diyetisyeniyle denetlediklerini vurgulayan Yıldızbaşı, "Ekiplerimiz öğrenci taşıyan araçların kurallara uyup uymadığını, öğrenci minibüsleriyle yolcu taşıyıp taşımadıklarını sürekli kontrol ediyor. Herhangi bir olumsuz durumda cezai işlem uygulanıyor. En çok karşılaşılan sorun öğrenci minibüslerinde yolcu taşınması. Bunun yanında bazı minibüsler okuldan ayrıldıktan sonra öğrencileri tek bir minibüste topluyor. Boşaltılan minibüsler yolcu taşıma amaçlı kullanılıyor. Bunu önlemek için öğretmenlerin oluşturduğu komisyonlar herhangi bir olumsuzluk durumunda tutanak tutuyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title