Haberler

Van: Van Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van'ın asayiş konusunda çok kötü bir yerde olduğunu bildirerek, "Yapılan çalışmalar ve halkın desteğiyle şehri inşallah hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van'ın asayiş konusunda çok kötü bir yerde olduğunu bildirerek, "Yapılan çalışmalar ve halkın desteğiyle şehri inşallah hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Kesmez, Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Zafer, Ümit Yaşar, Murat Kurt, Nail Aydın, şube müdürleri ve karakol amirleriyle Van Ticaret Sanayı Odası (VATSO) toplantı salonunda kuyumcu ve dövizci esnafıyla birlikte bir 'Huzur Toplantısı' düzenleyerek, onların sorun ve sıkıntıları dinledi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Kesmez, büyük şehir konumuna ulaşan kentte problemlerin bir kısmının çözülmediğini söyleyerek, ilde asayiş, terör ve çarpık yapılaşmanın birçok problemi de beraberinde getirdiğini bildirdi. Problemlerin birden çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kesmez, "Gelişmiş olan ülkelerde bile problemler bir çırpıda çözülmüyor. İnsanların ailesiyle evinde, çarşıda ve tatilde rahat olması için güvenlik endişesi olmaması lazım. Eğer varsa o ailenin trilyonları dahi olsa, içinde huzur olmadıktan sonra kıymeti yok. O zaman problemlerde taraf değil, çözümden yana taraf olacağız. Gelişmiş ülkelerde vatandaş polisle işbirliği içerisinde, bir olumsuzluk olduğunda polise haber vererek yardımcı oluyor. Ancak Van'da cadde ortasında adam dövülüyor ve ne yazık ki vatandaş 'Polis kendisi bulur' diye bir umursamaz tavır içinde. Polis bunu nasıl bulur, elimizde sihirli değnek yok ki. Olayın aydınlanması için görgü tanıklarının ifadeleri ve verilen eşkal üzerine yapılan çalışmalar sonucu olay aydınlanıyor. Polise hiçbir bilgi verilmezse olay faili meçhul kalıyor. Sizlerden isteğim hem kendi can güvenliğiniz açısından, hem de diğer insanların güvenliği açısından bu gibi konularda yardımcı olunuz" dedi.

Konuşmasında, kuyumcu ve dövizcilerin işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine de uymalarını isteyen Salih Kesmez, geç kapanan bu işyerlerinin hedef olduğunu belirtti. Van'a ilk geldiğinde bazı sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantılarda ilin güvenliğine beraber sahip çıkılması gerektiğini söylediğini anlatan Kesmez, "Terör konusunda belli bir hassasiyet var. Ama asayiş konusunda bütün Türkiye'de problem vardır. 2005 yılı 2004 yılına göre, asayişin yüzde 38 arttığını görüyoruz. Van'daki suç rakamlarını vermiyorum. Türkiye'de iyi bir yerde değiliz. Daha önce görev yaptığım Bitlis'te 20. sıradaydık. 2.5 yıllık süre içerisinde vatandaşların duyarlılığı ve arkadaşların çalışmalarıyla 10. sıraya yükseldik. Bitlis'i asayiş bakımından en güvenli 10 ilin arasına koyduk. Ama Van'da öyle değil, onun için rakam telaffuz etmiyorum. Yapılan çalışmalarla ve sizlerin desteğiyle düzelirse o zaman güzel rakamlar veririm. Bunları başarmak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Kesmez'in konuşmasının ardından, Van Kuyumcular Derneği Başkanı Sedat Yüzbaşıoğlu, kuyumcular ile dövizcilerin sorun ve sıkıntıları dinlendikten sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title