Haberler

Van: Van'da Namus Cinayeti

Van'ın Başkale İlçesi'nde, Uğradığı Tecavüz Sonucu Hamile Kalan ve 4 Gün Önce Gözetim Altıda Tutulduğu Hastanede Doğum Yapan 15 Yaşındaki Kızın, Ağabeyi Tarafından Silahla Vurularak Öldürüldüğü İddia Edildi.

Van'ın Başkale İlçesi'nde, uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan ve 4 gün önce gözetim altıda tutulduğu hastanede doğum yapan 15 yaşındaki kızın, ağabeyi tarafından silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle Mahallesi'nde oturan B.E. (15), bir hafta önce baş ağrısı şikayetiyle ağabeyi ve yengesiyle birlikte Başkale Devlet Hastanesi'ne gitti. B.E.'nin yapılan muayenesinde 9 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. B.E.'nin evli olmadığını öğrenen doktor, ailenin tepki göstereceğini düşünerek genç kızı hastane polisinin gözetiminde müşahede altına aldı. Gözetim altında tutulduğu hastanede 4 gün önce doğum yapan B.E., önceki gün taburcu edilerek bebeğiyle birlikte evine gönderildi. Dün akşam ağabeyi Y.E.'nin isteği üzerine birlikte dışarı çıkan B.E., sokakta silahla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından B.E.'nin cesedi, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın ardından kayıplara karışan ve eve dönmeyen Y.E'nin ise arandığı bildirildi.

Kızı B.E.'nin tecavüze uğradığını kendilerinden gizlediğini belirten anne S.E., olayın son olarak baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğinde ortaya çıktığını söyledi. Kızının hastanede bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ve doğumdan 2 gün sonra taburcu edildiğini anlatan S.E., "Dün akşam oğlum Y.E., kız kardeşi B.E.'ye 'Hadi gel biraz dışarıda dolaşalım' diyerek dışarı çıktı. Tam çıkacakları sırada ben kızım ve oğluma 'Nereye gideceksiniz?' dediğimde, kızım bana ağabeyiyle dışarıda biraz dolaşacaklarını belirtti. Evden çıktıktan kısa bir süre sonra dışardan silah sesleri gelmeye başladı. Silah sesleriyle birlikte olay yerine gittiğimde kızımı ölü olarak buldum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title