Haberler

Van: Van'da Kaçak ve Kayıtsız İşçi Çalıştırılması

Van Demirciler-tornacılar-tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Van'da Ustalık Belgesine Sahip Olmadıkları Halde Yüzlerce Kişinin Kaçak ve Kayıtsız Çalışmakta Olduğunu Söyledi.

Van Demirciler-Tornacılar-Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Van'da ustalık belgesine sahip olmadıkları halde yüzlerce kişinin kaçak ve kayıtsız çalışmakta olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan İdris Karael; kalorifer tesisatçılığı, kaynakçılık, çatıcılık, kalıpçılık, inşaat demirciliği gibi mesleklerde iş yapanların hiç birinin mesleki odaya kayıdının bulunmadığını kaydetti. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilirken bu kesimin gözden kaçtığını belirten Karael, gerek yasal düzenlemelerle gerekse de idari tedbirlerle bu haksızlığın önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Karael, "Yetkililerin, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Yasası'nın ilgili maddelerini ve 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu hükümlerini acilen uygulaması gerekmektedir. Bunun uygulanması ile haksız kazanç ve kaçak çalışanlar kayıt altına alınmış olacak. Ayrıca müşteri memnununiyeti sağlanmış olmakla beraber, kalite standardı artacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title